Novi ruski vagoni za metro u Kijevu

Kijev Metropolitan nedavno je predstavio nove vlakove koji su u funkciji od kolovoza na gradskoj mreži. Projekt je financiran od strane Europske banke za obnovu i razvitak.

EBRD je ranije potpisala 100 milijuna eura za kijevski prometni gradski projekt, odnosno za kupnju novog voznog parka. Četrdeset milijuna eura kredita pod uvjetom da je Kijev Metropolitan financira do 10 novih vlakova podzemne željeznice s pet kola u svakom.

Nakon odobrenja parlamenta za provedbu pravila EBRD pravila, Kijev Metropolitan je pokrenuo višefazni otvoren međunarodni natječaj za opskrbu metro vagona. Ruski proizvođač vagona za podzemne željeznice Vagonmash je proglašen pobjednikom natječaja.

Brzo rastući grad jako se oslanja na metro mrežu, koja svakodnevno prevozi milijune stanovnika Kijeva, turista i poslovnih posjetitelja.

Očekuje se da će novi metro vlakovi  voziti na Syretsko-Pecherska liniji koja svakodnevno vozi preko rijeke Dnjepar, povezujući gradsku ‘spavaonicu’ s centrom.

Stari vagoni metroa, od kojih su mnogi proizvedeni još kasnih 1960-ih, sada će biti zamijenjeni modernim, s boljim sustavom za klimatizaciju i dodatnim prostorom za invalidne putnike.

Ovo je početak većeg programa modernizacije Kijevskog metroa, koji predviđa zamjenu starijeg voznog parka.

« Vrati se na prethodnu stranicu