Nova 2020. Godina u Moskvi, 29.12., 5 dana

BAJKOVITA NOVA 2020. GODINA U MOSKVI, 5 DANA, 29.12.

Nova godina je najveći događaj godine u Rusiji. Slično kao i u skoro cijelom svijetu, i ovdje se ljudi okupljaju kako bi zajedno dočekali Novu godinu, odbrojavali zadnjih deset sekundi Stare godine, razmjenjivali poklone, želje i čestitke. Ipak, Rusi imaju, po mnogo čemu drugačiju tradiciju i novogodišnje običaje od ostatka svijeta pa zato i pozivamo Vas da ih upoznate.

CIJENA UKLJUČUJE:

*Povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-Moskva- Zagreb, ekonomska klasa SU2041 29DEC  ZAGREB MOSKVA  1100 1600 SU2040  02JAN  MOSKVA ZAGREB  0855 1010
* Smještaj u hotelu 4* u Moskvi u dvokrevetnim sobama, na bazi 4 noćenja s doručkom
* Zrakoplovne pristojbe
* Transfer u Moskvi zračna luka-hotel-zračna luka
* Izleti po programu (panoramski razgled Moskve, izlet u Kremlj)
* Lokalni vodič na hrvatskom jeziku
* Potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
* Osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

HotelRedovna cijena u 1/2 sobi
FM cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1
4*
6590,006290,00990,00

Minimalno 10 osoba.

Cijena ne uključuje:

* Vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
* Putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
* Fakultativne individualne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)  
* Doplatu za jednokrevetnu sobu (990,00kn)
* Dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

1. dan – 29.12.2019., NEDELJA

Polazak iz Zagreba u 11:00. Dolazak u Moskvu u 15:55. Moskva se nalazi na rijeci Moskvi po kojoj je dobila i ime koje se prvi put spominje 1147. godine. Moskva je glavni grad Rusije kao i njeno političko, kulturno, ekonomsko, vjersko i prometno središte. U Moskvi se nalazi čuveni Kremlj, drevna tvrđava a danas rezidencija predsjednika Ruske Federacije. Spoj je tradicionalnog i suvremenog u svim segmentima života i kulture što ju i  čini toliko bajkovitom. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. dan – 30.12.2019., PONEDJELJAK

Nova godina u Moskvi

Doručak u hotelu. Dan za pobliže upoznavanje moskovskih znamenitosti – panoramski razgled glavnog grada Rusije. Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: ulice Tverskaja i Novi Arbat, Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, kazalište Boljšoj, Crveni trg, Park Pobjede (Poklonaja gora) i dr. (bez ulaska u objekte). Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i povijesni centar saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom, te posjetite Uspensku katedralu u kojoj su okrunjeni svi ruski carevi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan – 31.12.2019. UTORAK

Doručak. Odlazak pješice na fakultativni izlet “Podzemni dvorci Moskve” – saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Dalje slijedi vožnja luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na Crveni trg (sa vodičem, metroom), gdje se tradicionalno, uz šampanjac, zvukove crkvenih zvona sa Kremlja koja otkucavaju ponoć, te spektakularni vatromet i najočekivaniju osobu u toj noći – Djeda Mraza, dočekuje Nova Godina. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan – 01.01.2020. SRIJEDA

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet u Sergijev Posad (70 km od Moskve). Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – 02.01.2020. ČETVRTAK

Doručak u hotelu. Nezaboravno putovanje u Moskvu došlo je kraju. Krećemo iz hotela prepuni dojmova i, vrlo vjerojatno, sa željom da se opet vratimo. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let iz Moskve za Zagreb.

FAKULTATIVNE IZLETE – OPIS I CIJENE (min. 4 osobe)

SERGIJEV POSAD

Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi.
CIJENA – 520 kn po osobi

IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina. CIJENA 420 kn po osobi.

PODZEMI DVORCI MOSKVE – MOSKOVSKI METRO

Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim cvjetnim ornamentima, mramornim stupovima i portretima nacionalnih heroja. CIJENA 150 kn po osobi 

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2020. Godina u Moskvi, 29.12., 5 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2020. Godina u Moskvi, 29.12., 5 dana 1-10 osoba 4990,00kn osoba
29.12.20196290,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2020. Godina u Moskvi, 29.12., 5 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu