Nova 2019. godina u Rusiji: St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 29.12., 8 dana

GARANTIRANI POLAZAK: NOVA 2019. GODINA U RUSIJI:
ST.PETERSBURG I MOSKVA, s polaskom iz Beograda 8 DANA, 29.12.

Putovanje u Rusiju za vrijeme novogodišnjih praznika je pun pogodak za ljubitelje tradicije, snijega, dvoraca i duha bajke i nekadašnjih vremena. U ovo vrijeme i St. Petersburg i Moskva se pretvaraju u gradove koncerata, zabave, plesa, teatra, uličnih performansa, klizanja, klasične muzike, baleta itd. Svi događaji su tematski vezani za zimske praznike.

CIJENA UKLJUČUJE:

* Povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Beograd – St.Petersburg, Moskva – Beograd, ekonomska klasa 
* Smještaj u hotelima 4* u St.Petersburgu i Moskvi u dvokrevetnim standard sobama, na bazi noćenje s doručkom
* Transfere po programu
* karta za brzi vlak Sapsan na relacije St. Peterburg –  Moskva
* panoramski razglede St.Petersburga i Moskve
* lokalni vodič na hrvatskom jeziku
* Potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

Hoteli Redovna cijena u 1/2 sobiFM cijena u 1/2 sobi Doplata za 1/1
St Petersburg: hotel Moskva 4*
Moskva: Vega Hotel & Convention Center 4*
      5190,004990,001160,00

Cijena ne uključuje:

* zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1 000 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
* vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
* putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
* fakultativne individualne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)
* doplatu za jednokrevetnu sobu
* dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

MINIMALNO 10 OSOBA!

1. dan – 29.12.2018.: BEOGRAD – ST.PETERSBURG

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” 2 sata prije leta. Direktan let aviokompanije AirSerbia JU674 u 16:50. Predviđeno vrijeme dolaska u St. Petersburg u 21:40 h. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan – 30.12.2018.: ST.PETERSBURG – ERMITAŽ, CARSKO SELO

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na Svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 milijuna eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vincija, Ticijana, Rembranta, Michelangela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjovjekovne europske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi.
Puškin-Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Interijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamenja, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja St. Petersburga završena je obnova čuvene Jantarne sobe, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan – 31.12.2018.

Doručak. Fakultativni program: Utvrda Petra i Pavla, povijesna jezgra grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Muzej povijesti St.Petersburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme.
Navečer odlazak na Dvocovi trg, kod Zimskog dvorca (sa vodičem, metroom), na kome se uz koncerte pod otvorenim nebom i veličanstvenim vatrometom dočekuje Nova godina. Noćenje.

4. dan – 01.01.2019.

Doručak. Panoramski razgled grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanska katedrala, Dvorcovi trg, Admiralitet, Vasiljevski otok, Ermitaž, crkva Sv.Izaka, Brončani konjanik … (bez ulaska u objekte). Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan – 02.01.2019.

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu brzim vlakom Sapsan u 09:30. Dolazak u Moskvu u 13:20. Sa željezničkog kolodvora slijedi panoramski razgled grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji samostan, vidikovac Vrapčeva brda i Sveučilište”Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim cvjetnim ornamentima, mramornim stupovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan – 03.01.2019.

Doručak u hotelu. Fakultativni program: u Sergijev Posad. Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi te ćete si priuštiti  pravi ruski boršč. Noćenje.

7. dan – 04.01.2019.

Moskva Kremlj noću

Doručak u hotelu. Fakultativni izlet, koji se nesmije propustiti:  posjet moskovskom Kremlju – mjesto rođenja Moskve, Kremlj – grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno – tamo je lijepo i zanimljivo. Na Katedralnom trgu nalaze se prekrasne crkve: crkva Uznesenja, Navještenja, sv. Arhanđela Mihovila, Crkva polaganja Gospina ogrtača, župne crkve moskovskih patrijarha. Na Ivanovskom trgu pokraj Car-puške i Car-zvona obavezno je slikanje za uspomenu. Sve zanimljivosti Kremlja teško je nabrojati! Na sjevernom kutu Kremlja se nalazi neorenesansna Oružarnica iz 1851. godine u kojoj je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata. Navečer vožnja luksuznim brodom rijekom Moskvom. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak.

8. dan – 05.01.2019.

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanijom Air Serbia za Beograd u 22:40 (let JU 655). Dolazak u Beograd u 23:40 h.

FAKULTATIVNE IZLETE – OPIS I CIJENE

Prijave i plaćanje fakultativnih izleta Puškin (Carsko selo) i Ermitaž u St.Peterburgu i Kremlj u Moskvi, obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 07.12.2018. Na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće.

ST.PETERSBURG: UTVRDA PETRA I PAVLA

Utvrda Petra i Pavla je povijesna jezgra St.Petersburga. Nalazi se na za Zečevom otoku i svojim tlocrtom prati oblik samog otoka. Upravo s izgradnjom te tvrđava počinje i povijest Sjeverne prijestolnice. Tu je i katedrala Sv. Petra i Pavla čiji je toranj s anđelom prepoznatljivi i iz velikih daljina. U katedrali su sahranjeni članovi slavne ruske carske obitelji Romanov. Svojevremeno je tu bio i zatvor u kojem su neko vrijeme proveli i Dostojevski i Gorki te drugi politički zatvorenici.
CIJENA – 200 kn po osobi

ST.PETERSBURG: ERMITAŽ

Ermitaž u Sankt Peterburgu je jedan od njavećih muzeja svijeta, sastoji se od pet povezanih građevina. Znanstvenici su izračunali da biste potrošili 15 godina svoga života zaustavljajući se pred svakim izložnim djelom samo na minutu, ukupno 8 sati na dan. Nudimo ovaj izlet kako biste vidjeli bar dio remek-djela izloženih u ovom muzeju. Posjetit ćemo i Zimski dvorac, najpoznatiju iz 5 građevina Ermitaža, uživati u pogledu na raskoš brojnih dvorana i neka od najvećih dostignuća slikarstva. Posebno se ističe kolekcija zapadnoeuropskog slikarstva koja sadrži oko 600 000 eksponata iz razdoblja od srednjeg vijeka do danas i jedna je od najvećih takvih kolekcija na svijetu. U Ermitažu ćete vidjeti djela Leonarda da Vincija, Rubensa, Degasa, Courbeta, Renoira, van Gogha i mnogih drugih. Šetajući dvoranama ovoga muzeja osjećat ćete se kao na putovanju kroz vrijeme i različite zemlje svijeta.
CIJENA – 330 kn po osobi

ST.PETERSBURG: CARSKO SELO

Carsko selo (Puškin) koje je nastalo u 18. st. u okolici St Petersburga  je poklon cara Petra Prvog svojoj supruzi u čast rođenja kćeri, buduće kraljice Jelizavete Petrovne. Raskošna kraljevska rezidencija je nastala kada je Jelizaveta Petrovna sjela na prestolje i povjerila izgradnju čuvenom talijanskom arhitektu Rastreliju. Tko je jednom posjetio Carsko selo zauvjek je zapamtio raskošne dvorane Jekaterininskog dvorca, veličanstveni park sa čudesnim kipom Djevojke sa razbijenim vrčem. Jelizaveta je veoma voljela ovo mjesto usko povezano  za njeno djetinjstvo, zato se uvijek ovamo vraćala, organizirala velike balove…Kasnije je još jedna kraljica, Jekaterina Druga, napravila u Carskom selu čuveni engleski park, podigla na njegovoj teritoriji mnogo spomenika, a za svog unuka Aleksandra Prvog je naredila je izgradnju Aleksandrovskog dvorca. Tako je postepeno Carsko selo postalo carska rezidencija, u naravi ljetna prijestolnica Rusije. Raskoš palače, zlatom optočena blagovaonica,  pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba gdje su zidovi obloženi jantarom ostavit će vas bez daha.
CIJENA – 450 kn po osobi

MOSKOVSKI KREMLJ

Kremlj – grad-utvrda i najveća srednjovjekovna utvrda u Europi, duhovni centar Moskve i Rusije, stijena ruske vlade, riznica umjetnosti. Kremlj je ruska nacionalna svetinja i jedno od čuda arhitekture. Jednostavno – tamo je lijepo i zanimljivo. Na Katedralnom trgu nalaze se prekrasne crkve: crkva Uznesenja, Navještenja, sv. Arhanđela Mihovila, Crkva polaganja Gospina ogrtača, župne crkve moskovskih patrijarha. Na Ivanovskom trgu pokraj Car-puške i Car-zvona obavezno je slikanje za uspomenu. Sve zanimljivosti Kremlja teško je nabrojati! Na sjevernom kutu Kremlja se nalazi neorenesansna Oružarnica iz 1851. godine u kojoj je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata.
CIJENA – 450 kn po osobi

MOSKVA: SERGIJEV POSAD

Sergijev posad je prekrasan samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja nazvan je prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi.
CIJENA – 330 kn po osobi

MOSKVA: IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina.
CIJENA 290 kn po osobi.

MOSKVA: PODZEMI DVORCI MOSKVE – MOSKOVSKI METRO

metro - Moskva

Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasljeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim cvjetnim ornamentima, mramornim stupovima i portretima nacionalnih heroja.
CIJENA 100 kn po osobi

 

 

 

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2019. godina u Rusiji: St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 29.12., 8 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2019. godina u Rusiji: St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 29.12., 8 dana 1-10 osoba
29.12.20184990,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Nova 2019. godina u Rusiji: St.Petersburg i Moskva iz Beograda, 29.12., 8 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu