Moskva sprema kontrasankcije Crnoj Gori?

Moskva sprema odgovor na odluku Crne Gore da podrži sankcije Europske unije prema Rusiji, pišu ruski mediji.

“Neki izvori navode da se trenutno razmišlja o mogućem odgovoru. Kažu, ruski novac od turizma i investicija u lokalne biznise čini glavninu crnogorskog BDP-a. Spektar mjera o kojima se razmišlja je širok – od promjene uvjeta uvoza vina iz Crne Gore (90% crnogorskog izvoza), do uvođenja viznog režima koji može utjecati na priljev turista (koji čine otprilike trećinu svih inozemnih turista)”, navodi vladin dnevni list “Rosijskaja gazeta”.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore nisu željeli komentirati ove navode.

Crna Gora se, shodno obavezi iz Sporazuma o pridruživanju, pridružila zaključcima Savjeta EU koji je zamrznuo sredstva i uveo zabranu putovanja unutar EU za ukupno 33 pojedinca, uglavnom ukrajinskim političarima i poduzetnicima, a koji se smatraju odgovornim za ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine. Na listu koja je posljednji put proširena dan nakon održavanja referenduma na Krimu, EU je stavila nekoliko ruskih službenika, među kojima su potpredsjednik ruske Vlade Dmitrij Rogozin, savjetnik Vladimira Putina, Sergej Glazjev… MVPEI, niti EU nisu objavili da li se Crna Gora pridružila sankcijama za te osobe.

Izvor: hr.biznis-plus.com

Planirate li putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu