Moskva pretekla New York po broju milijardera

Moskva Crveni trg

Prema podacima ruskog časopisa RBK, Velika jabuka, kako još popularno nazivaju New York više nije grad s najviše milijardera, već je to sada Moskva. U američkom je velegradu 70 bogataša s kapitalom većim od milijardu dolara, a u Moskvi ih je 76. Slijede Hong Kong, Peking, London i Šangaj.

Kada je riječ o državama s najvećim brojem milijardera Rusija se nalazi na trećem mjestu, iza Kine te SAD-a gdje ih je najviše.

Prvi u bogatstvu u Rusiji je suvlasnik londonskog Arsenala, dioničar Facebooka i vlasnik najutjecajnijih ruskih novina Komersant, Uzbekistanac Ališer Usmanov. On je već drugi put zaredom osvojio tu titulu. Posjeduje imetak procijenjen na 18,72 milijarde dolara, oko 650 milijuna više nego lani.

Zanimljivo je spomenuti da prema novim podacima Roman Abramovič, najpoznatiji ruski oligarh i vlasnik londonskog nogometnog kluba Chelseaja, više nije u Top 10 te je sa 11,53 milijarde dolara tek na 11. mjestu. Kruže glasine da je nova supruga, dizajnerica Daša Žukova krivac za smanjenje njegova bogatstva.

Ukoliko želite posjetiti grad s najviše milijardera i uvjeriti se u luksuz koji uživaju ruski oligarsi, obratite se agenciji Atlantis travel ili rezervirajte online na našem portalu jednu od brojnih tura.

« Vrati se na prethodnu stranicu