Moćna letjelica- novo Putinovo vojno čudo

Moćna letjelica- novo Putinovo vojno čudo

Moćna letjelica- novo Putinovo vojno čudo. Rusija će u bliskoj budućnosti moći na bilo koji kraj planete avionom prevesti i do 400 tenkova i to u rekordnom roku.  Ova zemlja se priprema za projekt izrade inovativne letjelice “PAK TA” pomoću koje bi bilo moguće zračnim putem prenijeti ovakav teret.

Prema najavama moskovske Vojno-industrijske komisije, do 2024. godine biti će proizvedeno 80 ovakvih aviona. Oni će letjeti supersoničnom brzinom od oko 2.000 kilometara na sat, i moći će prenijeti i do 200 tona tereta. Također, avion će moći ostati sedam sati u zraku bez dopune goriva, a maksimalna dužina leta dostizat će 7.000 kilometara.
Na letjelici će na biti omogućeno automatsko utovarivanje tereta na više nivoa, a također će moći i izbacivati teret iz zraka što će omogućiti vojsci da raspoređuje jedinice po bilo kojem terenu.

Ruski vojni stručnjaci smatraju da paralelnim razvojem mreže vojnih baza na Bliskom istoku, Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji, za koje se također očekuje da će biti završene do 2024. godine, očigledno je da će Rusija biti spremna za interkontinentalne borbe.

Na ovaj način, tvrde stručnjaci, Rusija će postati velesila koja će u svakom trenutku moći transportirati potrebnu ratnu opremu na željeni teritorij, što ujedno predstavlja najveću prijetnju svim ruskim sadašnjim i budućim rivalima.

Pored prenošenja tenkova, jedan od glavnih zadataka „PAK TA“ transportera biti će i prebacivanje ostalog teškog naoružanja kao što su razna protivavionska raketna postrojenja, protivtenkovska i ostala laka oklopna vozila.

Na današnji dan jedini transportni zrakoplov koji bi mogao parirati ovoj novoj letjelici je “Antonov AN-225”, koji je u stanju da ponese 250 tona tereta i specijalno je pravljen za potrebe “Buran” svemirskog programa još iz doba Sovjetskog Saveza.

 

Izvor: Blic online

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, ponuditi uslugu transfera brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu