Lipičani dobili hladnjaču vrijednu 5 milijuna eura

Uspješna tvrtka u hrvatskom-ruskom vlasništvu

U nastavku pročitajte više detalja o ovoj jedinstvenoj ruskoj investiciji koja je proizašla iz zajedničkog vlasništa. Ndamo se i široj budućoj suradnji.

lipik hladnjača u hrvatskom-ruskom vlasništvu

Sedam mjeseci nakon polaganja kamena temeljca, u Lipiku je otvorena najveća ULO (Ultra light oxygen) hladnjača u zapadnoj Slavoniji. Uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića te predstavnike splitske tvrtke Frutarije, otvorenju je nazočio i ruski investitor Andrej Tsitrinovich. Naime, Frutarija je u hrvatskom-ruskom vlasništvu, a bavi se otkupom, skladištenjem i prodajom voća te proizvodnjom prirodnih sokova.

– Drago mi je što sam u mogućnosti uložiti svoj novac u državu koja mi se posebno sviđa – rekao je Tsitrinovich.

U gradnju i opremanje hladnjače uloženo je tri milijuna eura, a trenutačna vrijednost objekta danas je pet milijuna eura. Njezinom gradnjom stvoreni su uvjeti za razvoj voćarstva u ličkom kraju, pa i šire. ULO hladnjača u Lipiku ima kapacitet od tri milijuna kilograma voća i deset zaposlenih radnika, a u planu je zapošljavanje još sedam. Osim voća, u hladnjači će biti pripremljeno godišnje i 4,5 tisuće tona povrća namijenjenog tržištu. Investiciju je financirao hrvatsko-ruski konzorcij, a 500 tisuća eura osigurano je iz IPARD-a – Fonda Europske unije.

Ukoliko bi ste si željeli dati priliku i sudjelovati na nekom od sajmova u Rusiji obradite nam se s povjerenjem Atlantis travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu