KLASIKA RUSKIH GRADOVA gradova Sankt Petersburg i Moskva iz Pule, 26.05.//15.09.

Klasika ruskih gradova St. Petersburg i Moskva iz Pule

Crkva Vasilija lišće

Sankt-Peterburg – smješten na sjeveru Rusije, na obali rijeke Neve, grad pun kulture i povijesti, dramatičnih događaja i slavnih povijesnih ličnosti. Ljepoti ovog grada doprinosi stotinjak većih i manjih mostova i zbog toga se ovaj grad često naziva „sjeverna Venecija“. Za one koji su zainteresirani za kulturu i povijest, ovo je savršena destinacija za odmor. Također upoznajte legendarnu Moskvu, glavni grad Rusije i uživajte u brojnim znamenitostima i nevjerojatnoj dinamici ovog istočnoeuropskog grada.

Cijena uključuje:

 • – avio karte Pula-Moskva, St.Petersburg-Pula, ekonomska klasa
  – 6 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* (Sankt-Peterburg i Moskva)
 • – grupni transferi: aerodrom-hotel-aerodrom
 • – lokalni vodič na hrvatskom jeziku
 • – grupni prijevoz prema programu 
 • – izlete prema programu:
  u Moskvi: panoramski razgled grada, posjet Kremlju i jedne od katedrala
  u St.Petersburgu: panoramski razgled grada, posjet Ermitažu
  – potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

Cijena paketa po osobi u kunama

Hotel

cijena u 1/2 sobi

Doplata za 1/1 sobu

26.05.-01.06.

15.09.-21.09.

3*/4*

5990

6590

1290

Cijena na bazi minimalno: 10 osoba!

*Cijena zrakoplovne karte i smještaja je trenutna i podložna je promjeni ovisno o raspoloživosti.

Cijena ne uključuje:

– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
– putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
– fakultativne izlete (rezervacija i plaćanje unaprijed)
– doplatu za jednokrevetnu sobu
– dodatne obroke i usluge koji nisu navedene u programu

Cijena izleta po osobi u kunama

Fakultativni izleti Trajanje izleta (sati) Cijena po osobi u KN
(na bazi 4 osoba)
ST.PET.: Vožnja rijekom Nevom (vodič, brod)1310
ST.PET.: Petergof: gornji i donji parkove, fontani (prijevoz, vodič, ulaznice)5550
ST.PET.: Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice)
2,5450
MOSKVA: Izlet u metro i vožnja luksuznim brodom rijekom Moskva
(vodič, brod, ulaznice u metro)
2,5570
MOSKVA: Tretjakovska galerija (vodič, ulaznice)2,5250

VAŽNO!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekti, kojise posječuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

1. DAN, Nedjelja: Pula – St.Petersburg

Polazak iz Pule direktnim letom S7 6114 u 11:10 h. Predviđen dolazak u St.Petersburg u 15:15 h.  Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. DAN, PONEDELJAK: St.Petersburg

Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski razgled grada i posjet Ermitažu. St. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, utvrdu Petra i Pavla i ostale znamenitosti. Nakon razgleda posjet Ermitažu, jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Predlažemo vožnju brodom rijekom Nevom. Noćenje.

3. DAN, UTORAK: St.Petersburg

Doručak u hotelu. Odlazak na fakultativni izlet u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, UTORAK: St. Petersburg – Moskva

Crkva Vasilija blaženog

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela, transfer na željeznički kolodvor. Putovanje brzim vlakom Sapsan za Moskvu. Moskva je ruska prijestolnica i jedan od najljepših i najvećih svjetskih gradova, grad na rijeci Moskva i 7 brežuljaka, grad politički, gospodarski, vjerski i financijsko središte zemlje – i vaš dom za sljedeće tri noći… Smještaj u ugodnom hotelu. Slobodno vrijeme i bezbrojne mogućnosti za samostalno istraživanje prelijepe Moskve. Predlažemo prošetati  Arbatom, Crvenim trgom, glavnom ulicom  pogledati neke od svjetski poznatih muzeja, poput Puškinovog muzeja, muzeja suvremene umjetnosti „Garaž”, park „Zarjadje”, crkvu Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, GUM ili brojne druge povijesne i kulturne znamenitosti. Noćenje u hotelu.

5. DAN, srijeda: Moskva

Top u Kremlju

Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski razgled Moskve, koji više nalikuje na pustolovinu iz bajke. Šarene kupole crkve sv. Vasilja Blaženog,  Novi Arbat, Tverskaja ulica, Bolšoj teatar, hram Hrista Spasitelja, Novodevičji samostan, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i  druge poznate moskovske znamenitosti urezat će se u vaše sjećanje kao neke od najljepših slika koje ste ikada vidjeli (bez ulaska u objekte). Posjet moskovskom Kremlju, unutar zidina kojeg se nalaze predivni primjerci ruske arhitekture: crkve iz 15. st., četiri palače i nekadašnja oružarnica koja je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata. Moskovski Kremlj je, prije nego što će postati muzej, dugo bio mjesto stanovanja. Posljednji stanari napustili su ga tek 1961. Unutar zidova su 20 tornjeva od crvene cigle nalaze se brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN, 31.05.//20.09. četvrtak: Moskva

Crkva Krista Spasitelja

Doručak u hotelu. Fakultativno predlažemo razgled moskovskog metroa – najljepšeg metroa na svijetu i vožnju luksuznim brodom po rijeci Moskvi. Izlet brodom u Moskvi postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu ruske prijestolnici. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestolnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, 01.06.//21.09. četvrtak: Moskva

Avion

Doručak u hotelu. Check out iz hotela. Nezaboravno putovanje  došlo je kraju. Organizirani transfer na aerodrom. Let S7 929 iz Moskve u 15:05h. Predviđeni dolazak u Pulu 17:25.

 

FAKULTATIVNI IZLETI – OPISE I CIJENE:

MOSKVA: TRETJAKOVSKA GALERIJA

Tretjakovska galerija (Državna galerija „Pavel Tretjakov“ ) jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Ime je dobila po svom osnivaču – Pavelu Tretjakovu, moskovskom trgovcu koji je kupio mnoga djela ruskih umjetnika u cilju stvaranja nacionalne muzejske riznice. U svojoj je zamisli ustrajao više od 30 godina te je galeriju otvorio 1892. godine u svom domu u Lavrušinksom pereulku. Danas Tretjakovska galerija sadrži više od 170 000 izloženih djela. CIJENA 250 kn

MOSKVA: „Podzemni dvorci Moskve” – moskovski metro i vožnja luksuznim brodom rijekom

Metro Moskva

“Podzemni dvorci Moskve” , malo tko bi iz ovog naziva shvatio da se radi o podzemnoj željeznici . Sam Staljin je za izgradnju metroa odabrao najbolje arhitekte i umjetnike. Njihov zajednički rad rezultirao je spojem klasicizma, baroka i realizma kojima se odala počast najznačajnijim ličnostima, revoluciji ,uspjesima u sportu… Ovaj “podzemni div” ne prestaje rasti , sa 12 linija, 214 stanice, i duljinom od 364 kilometra, do 2020.g. izgradit će se još 76 novih stanica……..
CIJENA – od 570 kn po osobi

ST.PETERSBURG: FOLK SHOW “FEEL YOURSELF RUSSIAN”
Feel yourself Russian

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Feel yourself Russian“ – jedinstven događaj koji pruža prilku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije. Uživajte u tradicionalnom ruskom plesu i kozačke pjesme, koju izvodi Maidan plesača u tradicionalnoj haljini. Talentirani plesači su poznati po svojim izvedbama kozačke glazbe koja se reproducira u povijesnom obliku. Nakon 45 minuta ruskih harmonija i plesa, uživati ćete ​​prekid uz šampanjac, ruski votka, kanapei – uključujući crvenog kavijara, šunke i sira – i bezalkoholnih pića. CIJENA – 450 kn po osobi

ST.PETERSBURG: PETERHOF

PeterhofPeterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 550 kn po osobi

VOŽNJA BRODOM RIJEKOM NEVOM

Zaplovite rijekama Petrburga. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci Nevi – St. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. CIJENA – 310 kn po osobi

 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIKA RUSKIH GRADOVA gradova Sankt Petersburg i Moskva iz Pule, 26.05.//15.09. 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIKA RUSKIH GRADOVA gradova Sankt Petersburg i Moskva iz Pule, 26.05.//15.09. 1-10 osoba

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

KLASIKA RUSKIH GRADOVA gradova Sankt Petersburg i Moskva iz Pule, 26.05.//15.09.

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu