Kineski turisti potrošili oko milijardu dolara u Moskvi 2015. godine

turisti

Kineski turisti potrošili oko milijardu dolara u Moskvi 2015. godine

Broj posjetitelja Rusije iz Kine (Kineski turisti) raste rekordnim tempom, tako je tijekom prvih 9 mjeseci 2015. godine Rusiju posjetilo 1 107 000 kineskih državljana, od čega Moskvu 395 tisuća kineskih turista. Prema preliminarnim izračunima oko 240 tisuća Kineza došlo je u Moskvu kao dio turističkih grupa, što je dva puta više nego 2014. godine. Za usporedbu u 2011. godini Rusiju je posjetilo 845,5 tisuća Kineza, od čega 182 tisuća Moskvu, objavio je na konferenciji za novinare Vladimir Černikov, voditelj odjela nacionalne politike, međuregionalnih odnosa i turizma u Moskvi. Priznao je da je razlog takve dinamike slabljenje rublje u odnosu na yuan zbog čega je putovanje u Rusiju dostupnije nego ikad. No postoji i drugi razlog, Kinezi su posebno zainteresirani za rusku kulturu, ali i općenito za putovanja, kako po Rusiji tako i po cijelom Svijetu. Kinezi su poznati po velikoj potrošnji novca na turističkim putovanjima, karakteristično je da oni pokušavaju uštedjeti na samom putovanju, smještaju i slično, no kada je riječ o izletima i zabavama nisu nimalo štedljivi. Procjenjuje se da svaki kineski turist u Moskvi troši od 2 do 4 tisuće dolara (poduzetnici i mnogo više). Izračuni pokazuju da su Kinezi u Moskvi u 2015. godini ostavili između 800 milijuna i 1 milijardu dolara.

Prosječna starost kineskog turista je 50+, no ruske vlasti planiraju poduzeti određene akcije kako bi privukli turiste mlađe dobi. Trenutno, turistima su najzanimljiviji tradicionalni izleti oko Kremlja i Crveni trg, Novodjevičanski manastir, Kolomenskaja, Tsaritsino, VDNH i Vrapčeva brda.

Svjetlana Pjatihatka, izvršna direktorica turističke zajednice „Svijet bez granica“

objavila je na konferenciji za novinare što treba učiniti cilju dodatnog jačanja rusko-kineskih turističkih odnosa, a to je svakako pojednostavljena procedura dobivanja vize za grupe turista, kao i smanjivanje troškove i vremena čekanja vize. A trebalo bi pokušati povećati maksimalno vrijeme boravka u Rusiji od 15 do 21 dan.

Postoji još jedan važan zadatak-riješiti problem nedostatka turističkih vodiča sa znanjem kineskog jezika, za sada ih je u Moskvi svega 96, tako da veliki broj i dalje nedostaje. Međutim Vladimir Černikov rekao je da gradske vlasti ne podržavaju ideju da taj posao daju stranim državljanima, što je ranije predložilo Ministarstvo rada i socijalne zaštite Ruske Federacije.

 

Izvor: http://www.tourdom.ru/

 

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu