Kazahstanski investitori zainteresirani za zajedničko ulaganje s Podravkom

 Jako kazahstansko gospodarsko i političko izaslanstvo idućeg tjedna posjetit će Hrvatsku.

Riječ je o izaslanstvu Istočnokazahstanske regije koje je zainteresirano za niz ulaganja u Hrvatsku. Vjerojatno najzanimljiviji čini se projekt gradnje zajedničkih pogona s Podravkom za proizvodnju hrane, dječje hrane i lijekova.

Kazahstansko izaslanstvo sastat će se s vodstvom Podravke iduće subote, 27. rujna. Osim toga, Kazahstanci će razgovarati i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a tema razgovora bit će komunalno gospodarenje, graditeljstvo, urbanizacija i avio prijevoz. Poznato je da je gradonačelnik Zagreba početkom srpnja posjetio Kazahstan. Tada su Kazahstanci izrazili interes za prenošenje iskustava Zagreba u organizaciji gradskog prijevoza, prvenstveno u autobusnom prijevozu. No, grad Astana planira uvođenje i tramvajskog prometa, pa će ovoga puta s tim u vezi obaviti daljnje razgovore. Kazahstansko će izaslanstvo održati razgovore i sa Hrvatskom zajednicom županija, odnosno njezinim predsjednikom Tomislavom Tolušićem.

Predstavnici Istočnokazahstanske regije sastat će se i sa vodstvom Kinesko – jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA). Poznato je da je izaslanstvo CSEBA-e u svibnju posjetilo Kazahstan, gdje je razgovaralo o nizu potencijalnih poslova s ovom azijskom državom.

 

Izvor: www.hr.seebiz.eu

Planirate li poslovno putovanje u Kazahstan – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Kazahstan, Rusiju i zemlje bivšeg Sovjetskog saveza te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu