Kazahstanci preuzimaju DINA-Petrokemiju

DINA-Petrokemij

U predstečajnu nagodbu DINA-Petrokemije, po svemu sudeći, ulazi Devon Trading & Finance Ltd., britanska tvrtka s dugogodišnjim iskustvom pružanja usluga u financijskom savjetovanju u sektoru nafte i plina, piše Novi list.

Devon zastupa svog glavnog dioničara Kazakh Oil Trans World Group, najveću kazahstansku grupu u privatnom vlasništvu u naftnom i plinskom sektoru. Riječ je o holdingu koji ujedinjuje joint venture tvrtke s vodećim naftnim i plinskim kompanijama u SAD-u, Kini, Koreji, Rusiji, Ukrajini, EU i još nekim zemljama. Njihov godišnji promet prošle je godine iznosio više od 10 milijardi američkih dolara, a strateški partner tvrtke u Kazahstanu i inozemstvu je kazahstanska nacionalna naftna i plinska kompanija KazmunayGas.

Prema ponudi Devona, oni prihvaćaju uvjete predstečajne nagodbe DINA-e, što podrazumijeva i namirenja njenih vjerovnika. Već je načelno dogovoren otkup potraživanja od Zagrebačke banke i HEP grupe. Devon ima namjeru steći dionice DINA-e sukladno planu pripremljenom za postupak predstečajne nagodbe i otkupiti vlasnički udio DIOKI-ja te povećati temeljni kapital DINA-e uplatom u iznosu od 12 milijuna eura. Ta bi se sredstva iskoristila za pokretanje proizvodnje i nove investicije u proizvodne kapacitete DINA-e.

Na sastanku održanom u veljači potvrdili su da će tijekom ožujka nastojati postići dogovor s ostalim vjerovnicima koji nisu potpisali predstečajnu nagodbu.

Izvor: hr.seebiz.eu

 –

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu