Južni tok treba donijeti stabilnost i perspektivu

Zamjenik ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Aleksej Meškov istaknuo je danas u razgovoru s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom važnost i ulogu projekta Južni tok koji bi trebao donijeti stabilnost, razvoj i zapošljavanja velikog broja mladih.

Meškov je naglasio važnost Južnog toka u razvoju cijele Jugoistočne Europe te je istaknuo kako dolazak GazpromaSberbankeZarubežnjefta potvrđuje ozbiljnu nazočnost ruskih kompanijau BiH. Dodao je i da Ruska Federacija veliku pažnju posvećujue razvoju boljih odnosa sa BiH.  Sugovornici su se složili da se BiH treba otvoriti prema Europi, ali i prema Kini i Rusiji.

Prema riječima Vjekoslava Bevande, Ruska Federacija i BiH već dugo vremena njeguju dobre odnose i suradnju u mnogim područjima, no da i dalje postoji prostor za unaprijeđenje odnosa. Čestitao je i ruskom narodu na izvrsnoj organizaciji Olimpijskih igara u Sočiju i poželio da se igre završe u miru.

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu