“Glavni trener hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je političarima”: “fejk” vijesti dana

Nitko nije očekivao da će hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2018. postići takav rezultat, iako će na kraju izgubiti of Francuske. Glavni trener reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je političarima u svojoj zemlji, da ne koriste uspjeh igrača za poboljšanje svog imidža.

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2018. godine osvojila je prvo mjesto u skupini, pobjedom nad Argentinom, a u playoffu turnira se pokazala vrlo otporna: sve tri utakmice – 1/8 finala, četvrtfinale i polufinale. Nakon pobjeda nad Danskom, Rusijom i Engleskom, Hrvati su došli do finala, gdje su izgubili od Francuske i zauzeli drugo mjesto FIFA Svjetskog Prvenstva.

Zlatko Dalić, koji je vodio Hrvate do tog uspjeha, istodobno se obratio političarima svoje zemlje.

„Ova generacija igrača pokazala je da tim može postići uspjeh bez obzira na zemlju. Pišem ovo zbog teške situacije u Hrvatskoj. To je najsiromašnija zemlja u EU, a vladaju zemljom ljudi koji su u vezi s kriminalom. Obraćam se političarima i predstavnicima vlasti koji su doveli ljude do patnje: ne želimo komunicirati s vama, poštujte naše odluke, ne nosite majice reprezentacije i ne koristite naš uspjeh za poboljšanje svog imidža „- citirao je Dalića “Čempionat”.

Glavni trener Hrvatske istodobno navodi niz problema u zemlji, kao što su korupcija, financijska situacija, siromaštvo i kaos u različitim institucijama, kao što je zdravstvena zaštita.

Novo: Izjava Dalića, koja je objavljena na stranici “Hrvatska nogometna reprezentacija”, koju citiraju ruske sportske medije, bila je lažna.

Izvor: http://www.mk.ru/sport/

 

 

« Vrati se na prethodnu stranicu