Hrvatska je spremna pomoći Kazahstanu da uđe na tržište EU

Četvrtog travnja u Astani veleposlanik Republike Hrvatske za Rusiju, Bjelorusiju i Kazahstan, Igor Pokaz uručio je vjerodajnice državnom tajniku Republike Kazahstan Adilbeku Džaksibekovu. Nakon ceremonije uručenja vjerodajnice, veleposlanik Republike Hrvatske Igor Pokaz je sa svojim domaćinom razgovarao o stanju i perspektivama razvoja odnosa između dviju država. Veleposlanik Pokaz je izjavio da je Kazahstan za Hrvatsku velik i perspektivan partner te da je potrebno intenzivno raditi na realiziciji tog velikog potencijala partnerstva, uključujući i onog u turističkoj sferi.

Napomenuo je da Hrvatska kao članica Europske Unije posjeduje određene prednosti, te da je spremna surađivati s Kazahstanom i pružiti mu pomoć pri njegovom ulasku na tržište EU. Veleposlanik je također pozvao kazahstanske gospodarstvenike da investiraju u Hrvatsku.

Izvori: Kazpravda.kz, Kapital.kz, Kazinform.kz

Planirate li poslovno putovanje u Kazahstan – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju i zemlje bivšeg Sovjetskog saveza te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

« Vrati se na prethodnu stranicu