Hrvatska će u Moskvi predstaviti investicijski potencijal

Ruske tvrtke pokazale su izuzetan interes za sudjelovanje na Hrvatsko-ruskom ekonomskom forumu i održavanje poslovnih razgovora s hrvatskim potencijalnim partnerima. Zasad je prijavljeno preko osamdeset tvrtki, no anketiranje je još u tijeku te se očekuje i veći odaziv.

članak

Na Forumu će sudjelovati više od 70 hrvatskih tvrtki iz energetike, farmaceutike, brodogradnje, strojogradnje, transporta, poljoprivredno-prehrambene industrije, konzaltinga, informatike, turizma, nekretnina i marketinga, tekstilne i kožarske industrije, bankarstva te graditeljstva. Za sada je interes za razgovore iskazalo više od 90 ruskih tvrtki iz različitih djelatnosti od energetike, graditeljstva, poljoprivredno-prehrambene industrije, IT-a, turizma, nekretnina, bankarskog sektora i ostale popratne industrije.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo predvodit će ministar gospodarstva RH Ivan Vrdoljak i predsjednik HGK Luka Burilović.

Direktor Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji Jakov Despot govori o predstojećem Hrvatsko-ruskom gospodarskom forumu, koji će se održati 17. veljače u Moskvi.

Komu se mogu obratiti za savjetom hrvatske tvrtke, koji planiraju ući na rusko tržište?

Hrvatske tvrtke zainteresirane za nastup na tržištu Ruske Federacije mogu se sa punim povjerenjem obratiti Sektoru za međunarodne odnose HGK ili Predstavništvu HGK u Moskvi, koje je otvoreno 19. lipnja 2010. upravo s ciljem kvalitetnije promocije hrvatskih proizvoda, znanosti i inovacija u Ruskoj Federaciji te pružanje potpore hrvatskim gospodarstvenicima i tvrtkama.

sankcii_2

Također, pri Hrvatskoj gospodarskoj komori djeluje i Poslovno vijeće za gospodarsku suradnju sa Ruskom Federacijom, koje na dobrovoljnoj osnovi objedinjava gospodarstvenike koji surađuju s Rusijom i one koji za to imaju interes. Temeljna svrha osnivanja Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom je intenziviranje aktivnosti usmjerenih na pomoć tvrtkama u nastupu na ruskom tržištu, uz aktivno sudjelovanje predstavnika svih zainteresiranih tvrtki i institucija u definiranju prijedloga za unapređenje gospodarske suradnje s Rusijom, a što bi u konačnici trebalo povećati i hrvatski izvoz te doprinijeti općenitoj promociji hrvatskog gospodarstva na ruskom tržištu.

U cilju zaštite interesa hrvatskih tvrtki koje već posluju u Ruskoj Federaciji, temeljem prijedloga Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Predstavništva HGK, predstavnici hrvatske poslovne zajednice u Ruskoj Federaciji prihvatili su prijedlog obnavljanja rada Hrvatskog poslovnog kluba u Moskvi. Klub prije svega služi za razmjenu informacija, iskustava i ideja između gospodarskih subjekata koji djeluju u Ruskoj Federaciji, razvoju ekonomske suradnje između Republike Hrvatske i Rusije, naročito putem poticanja trgovine, investicija i gospodarske suradnje. Klub djeluje u prostorijama Predstavništva HGK u Moskvi, koje pruža cjelokupnu organizacijsku i logističku potporu. Učlanjenje i sudjelovanje u radu Kluba je na dobrovoljnoj osnovi i potpuno besplatno za sve članove – predstavnike hrvatske poslovne zajednice u Ruskoj Federaciji.

Kakvi su uvijeti za sudjelovanje u Forumu?

Sudjelovanje na Rusko-Hrvatskom gospodarskom i investicijskom forumu, koji će se održati 17. veljače, 2015. godine u prostorima Trgovačko industrijske komore Ruske Federacije u Moskvi, omogućeno je svim zainteresirani sudionicima bez plaćanja kotizacije, ali uz obaveznu registraciju. Cjelovita informacija o načinu prijave i prateća dokumentacija objavljeni su na stranici TIK RF, linku http://www.tpprf.ru/ru/#anonsy.

Izvor: Ruski vjesnik

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu