Hrvatica bi mogla postati trenerica ruske nogometne reprezentacije

Hrvatica bi mogla postati trenerica ruske nogometne reprezentacije

Tihana Nemčić, hrvatska nogometašica i model, ima zavidno iskustvo sa ženskim nogometnim savezima širom svijeta. Priznaje da bi joj poziv da radi s ruskom reprezentacijom bio “velika čast” i “ogromna sreća”.

trenerica

Izjava ministra sporta RF Vitalija Mutka o tome da bi rusku nogometnu reprezentaciju mogla voditi “čak i žena” nije besmislena. Uvjerena je u to hrvatska trenerica i top-model Tihana Nemčić.

Prema njezinim riječima, ženska bi ruka definitivno dobro došla ruskoj momčadi, a ona je spremna sa zahvalnošću prihvatiti poziv u reprezentaciju, jer ne samo da je profesionalka željna raditi, već je i ljubiteljica Rusije.

“Neću skrivati da bi, ako bi mi Ruska Federacija ponudila posao trenerice, to za mene bila velika čast. Svakom profesionalcu koji je naučio postizati rezultate i koji voli svoj posao to bi bila ogromna sreća. Pogotovo jer se radi o tako moćnoj državi kao što je Rusija”, rekla je Tihana Nemčić u intervjuu za Life.

Osim toga, smatra Nemčić, dobar izlaz za rusku nogometnu reprezentaciju bio bi miješani sastav trenerskog osoblja. Nemčić zna da muškarci i žene imaju različite pristupe treniranju, no kombinacija različitih pristupa mogla bi se u konačnici pokazati najučinkovitijom.

“Smatram da bi na čelu nogometnog tima trebali biti i žene i muškarci”, objašnjava Nemčić. “Vjerujem da žene u koječemu nadmašuju muškarce, uključujući sa stajališta psihologije. One bolje prepoznaju emocije, a to je u radu sa sportašima vrlo, vrlo važno.”

Tihana Nemčić odmah je spremna dati nekoliko savjeta ruskim nogometašima. Analiziravši izvedbu ruske reprezentacije na Europskom prvenstvu 2016., zaključila je da postoje problemi u usklađivanju igrača, kao i u taktičkoj logici. Opću tjelesnu spremu ruskih nogometaša ocijenila je “odličnom”.

“Oni su fizički pripremljeni i tehnički su u dobroj formi. No nedostaje im konkretnosti u završnoj fazi napada. Jednostavnije rečeno, u ekipi nema napadača koji bi bio usmjeren na gol”, govori Nemčić. “Ako s lijeve strane igraju Žirkov i dva vezna igrača, a zadnju poziciju zauzimaju stariji igrači koji očito ne mogu zaustaviti brzu igru protivnika, igra postaje previše predvidljiva. Wales i Slovačka koristili su blokadu napada za kontranapad. Tako su i pobijedili.”

Unatoč kritikama, nasmiješena dugonoga plavokosa Hrvatica simpatizira ruski tim. Čak ima i dres ruske reprezentacije koji nosi ne samo na treninzima, već i u svakodnevnom životu.

“Otkud mi dres? Kad sam bila trenerica hrvatske ženske nogometne reprezentacije prije dvije ili tri godine, igrale smo u kvalifikacijama s ruskom reprezentacijom. Na kraju jednog poluvremena zamijenila sam majicu s jednom igračicom i dan danas sam joj zahvalna na tome. Ruskinje su znatno jače od Hrvatica u nogometu i bile smo jako ponosne kad smo ih pobijedile.”

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

Izvor: http://hr.rbth.com

 

« Vrati se na prethodnu stranicu