Hoće li biti otkazani najveći turistički sajmovi u Moskvi MITT i INTURMARKET?

Zbog epidemije korona virusa otkazan je međunarodni turistički sajam ITB India 2020, koji se trebao održati u Mumbaiju od 15. do 17. travnja 2020. godine. Navode da bi se sajam trebao održati u Mumbaiju za godinu dana, od 5. do 7. travnja 2021. godine. Dobili smo informaciju da će se međunarodni turistički sajam Intourmarket 2020, kako je i planirano, održati u Moskvi – glavnom gradu Rusije od 12. do 14. ožujka u Expocentru na Presnyi.

“U Rusiji nema epidemije. Ne vidim razloga za otkazivanje sajma”, rekla je direktorica Intourmarketa Olga Hotochkina. Kako je dodala gospođa Hotochkina, po naredbi Rospotrebnadzor kupljene su maske i dezinfekcijska sredstva za posjetitelje i sudionike. Expocentar je kupio i potrebnu opremu za dezinfekciju i veliki broj maski za događaje koji se odvijaju na sajmu.

„Na sajmu će sudjelovati predstavnici Kine, zaposlenici tvrtki koje rade u Moskvi, i koji nisu putovale u inozemstvo u posljednjih mjesec dana. Iran također razmišlja o istoj mogućnosti za sudjelovanje “, objasnila je gđa Hotochkina.

Iz odnosa sa javnošću kompanije Hyve Group, koja organizira međunarodni turistički sajam MITT, saznajemo da se pripreme odvijaju prema planu. Sajam bi se trebao održati od 17. do 19. ožujka u Moskvi u Crocus Expo IEC. “U ovom trenutku pripreme za sajam idu prema planu. Pomno pratimo situaciju i mjere koje vlasti poduzimaju kako bi spriječile širenje korona virusa. Izlagače ćemo pravovremeno obavijestiti o najnovijim ažuriranjima. U slučaju da vlada ili Rospotrebnadzor poduzmu nove restriktivne mjere za sprječavanje širenje korona virusa, slijediti ćemo njihove upute “, priopćili su iz kompanije.

Kao što su napomenuli iz kompanije Hyve Group, na MITT-u su dodani posebni znakovi i upute vezane uz higijenu, a medicinsko osoblje i tim za hitne slučajeve dežurati će za radno vrijeme sajma.

“Također slijedimo preporuke Rospotrebnadzora za poštivanje pravila održavanja higijene ruku i sigurnosti disanja. Namjeravamo osigurati dovoljnu količinu dezinfekcijskih sredstava tijekom održavanja MITT-a”, zaključeno je iz odjela odnosa sa javnošću organizacije sajma.

Izvor: tourbus.ru

« Vrati se na prethodnu stranicu