HIT PUTOVANJE!!! Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva, 20.06., 6 dana

 Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva, 6 dana/5 noći, 20.-25.06.2019

Dvije povijesne prijestolnice, dva svijeta – St. Petersburg i Moskva. Toliko slične, da s vremena na vrijeme ne možete odmah shvatiti u kojem se gradu nalazite, a opet u isto vrijeme toliko različite. Od “bijelih noći” u St. Petersburgu, prirodnog fenomena i jednog od glavnih atrakcija grada na Nevi, do pozlaćenih kupola crkava, palača, muzeja, parkova i najljepšeg metroa na svijetu. Želimo Vam pokazati sve najbolje od ruskih prijestolnica – spoj povijesti i suvremenost, Istoka i Zapada, koje privlače turiste iz cijelog svijeta.

CIJENA UKLJUČUJE:

– povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-St. Petersburg, Moskva-Zagreb, ekonomska klasa
– 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u St Petersburgu, hotelu 3* u Moskvi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
– transfere aerodrom – hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor – hotel
– prijevoz na izletima
– St.Petersburg: panoramski razgled grada, Ermitaž,  Carsko selo (Dvorac Ekaterine Velike, jantarna soba, park)
Moskva: panoramski razgled grada, razgled centra pješice, posjet Kremlju i jedna od katedrala.
– vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
– ulaznice za sve objekte
– karta za brzi vlak SAPSAN na relacije St.Petersburg-Moskva
– potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
– osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena paketa po osobi u kunama

 
HoteliRedovna cijena 
u 1/2 sobi
Ultra FM cijena
u 1/2 sobi

Doplata za 1/1 sobu

3*649061901090

Cijena na bazi minimalno: 10 osoba!
Mogući polasci iz Pule, Splita i Dubrovnika uz nadoplatu 250 kn po osobi za povratni let.

VIZA ZA RUSIJU GRATIS!*
Za prijave i uplate do 21.12.2018

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1500 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
– putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
– fakultativne  izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)
– doplatu za jednokrevetnu sobu
– jednokratnu doplatu za boravišnu pristojbu u St. Petersburgu/Moskvi, direktno u hotelu 4 eur / po osobi
– dodatne obroke I usluge koji nisu navedene u programu

Cijena izleta po osobi u kunama

 

Fakultativni individualni izleti

Trajanje izleta
(sati)

Minimum
4 osobe

ST.PET.: Vožnja rijekom Nevom (vodič, brod)

1

310

ST.PET.: Petergof: gornji i donji parkove, fontani (prijevoz, vodič, ulaznice)

5

550

ST.PET.: Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice)

2,5

450

MOSKVA: Vožnja brodom rijekom Moskvom (vodič, brod)

2,5

490

MOSKVA: Tretjakovska galerija (vodič, ulaznice)

2,5

250

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekti, kojise posječuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

1. dan, četvrtak – 20.06.: ZAGREB – ST.PETERSBURG

Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. St. Petersburg je glavni grad nekadašnje Carske Rusije, nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, i s pravom se smatra jednim od najljepših gradova na Svijetu. “Prozor u Europu”, Petrograd, kao grad iz bajke čuva svu veličanstvenost carskog doba. Organizirani transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

 

 

2. dan, petak – 21.06.: ST.PETERSBURG – ERMITAŽ

Doručak u hotelu. Odlazak na panoramski razgled grada i posjet Ermitažu. St. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. Vidjeti ćete najbitnije znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Dvorcovi, Isaakijevski i Senatski trgovi, Admiralitet, Marsovo polje, Mihajlovski dvorac, ljetni vrt i katedrala Preobraženja, Zimski dvorac, Kazanska katedrala, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), krstaricu Auroru, utvrdu Petra i Pavla i ostale znamenitosti. Nakon razgleda posjet Ermitažu, jednom od glavnih muzeja na svijetu, čija zbirka ima više od 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo šetnju gradom. Tijekom “Bijelih noći” veliki broj turista dolazi u St. Petersburg kako bi mu se divio, jer u tom razdoblju spektakularno pokazuje svoju ljepotu. Predlažemo večernju vožnju brodom rijekom Nevom. Noćenje.

3. dan, subota – 22.06.: ST.PETERSBURG –  CARSKO SELO

Doručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo poklon je Petra Velikog svojoj supruzi Katarini I povodom rođenja kćeri, buduće carice Elizabete Petrovne. Upravo je ona zaslužna za izgradnju Katarinine palače, raskošne carske rezidencije čiju je gradnju povjerila talijanu Francescu Bartolomeu Rastrelliju. Velika dvorana Katarinine palače bogato je ukrašena i smatra se Rastrellijevim remek-djelom. Palača je elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, koju su nazivali osmim svjetskim čudom jer je bila napravljena od šest tona jantara i obložena dragim kamenjem i zlatom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja– 23.06.: ST.PETERSBURG-MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)

Doručak u hotelu. Check-out. Transfer na Moskovski željeznički kolodvor, i ukrcaj na vlak. Putovanje vlakom za Moskvu traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu, na Leningradski željeznički kolodvor, koji poput brata blizanca podsjeća na kolodvor u St. Peterburgu. Moskva je ruska ljepotica, smještena na obalama istoimene rijeke Moskve, u koju ćete se zaljubiti odmah nakon prvog susreta. Transfer do hotela uz panoramski razgled grada: vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski samostan i druge. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Dolazak u hotel, smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak – 24.06.: MOSKVA – KREMLJ

Doručak. Odlazak pješice na razgled centra Moskve: Crveni trg, glavna robna kuća GUM, katedrala Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, nacionalni povijesni muzej, zidine Kremlja, Aleksadrov vrt, Manežni trg i još puno znamenitosti. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i njen povijesni centar, nego i duhovni i državni simbol Rusije te najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Cijela povijest Rusije, otjelotvorena u spomenicima različitih doba, krije se u tim zidinama od cigle. “Car-puška” ili car topova iz srednjeg stoljeća, Oružarnica iz vremena Petra Velikog, a iz sovjetskog razdoblja Kongresna dvorana i Mauzolej. Unatoč svim požarima i ratovima Moskovski kremlj uvijek je bio i ostao centar državne moći i najznačajnija ruska građevina. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo vožnju rijekom Moskvom luksuznim brodom, gdje možete naručiti večeru i uživati u prizorima ruske ljepotice. Noćenje.

6. dan, utorak – 25.06.: ST.PETERSBURG-MOSKVA-ZAGREB

Doručak. Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Let iz Moskve u 10:15. Predviđen dolazak u Zagreb u 12.20 h.

 

FAKULTATIVNI IZLETI – OPISE I CIJENE:

VOŽNJA BRODOM RIJEKOM NEVOM

Zaplovite rijekama Petrburga. „Sjeverna Venecija“ – tako često nazivaju grad na rijeci Nevi – St. Petrsburg. Isprepletena mreža rječica i kanala stvara neponovljivu sliku grada koji će vas poraziti svojom ljepotom. Po broju rijeka i kanala prvi je grad u Rusiji i jedan od prvih na svijetu. Zaplovit ćemo najljepšim vodenim putevima Peterburga: rijekom Nevom, Fontankom, Kjurkovim kanalom, Mojkom i Zimskim kanalom. Na njihovim obalama smještene su najpoznatije znamenitosti sjeverne prijestolnice. Ovaj izlet prava je prilika da se upoznate s poviješću i kulturom Rusije koje su stvarali neki od najvećih svjetskih genija. CIJENA – 310 kn po osobi

FOLK SHOW “FEEL YOURSELF RUSSIAN”

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Feel yourself Russian“ – jedinstven događaj koji pruža prilku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije. Uživajte u tradicionalnom ruskom plesu i kozačke pjesme, koju izvodi Maidan plesača u tradicionalnoj haljini. Talentirani plesači su poznati po svojim izvedbama kozačke glazbe koja se reproducira u povijesnom obliku. Nakon 45 minuta ruskih harmonija i plesa, uživati ćete ​​prekid uz šampanjac, ruski votka, kanapei – uključujući crvenog kavijara, šunke i sira – i bezalkoholnih pića. CIJENA – 450 kn po osobi

PETERHOF

Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- carsku ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina. Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille. Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane – sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. CIJENA – 550 kn po osobi

MOSKVA: IZLET BRODOM RIJEKOM MOSKVOM

Putovanje rijekom Moskvom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Uz zanimljive priče vodiča vidjeti ćete Dom Vlade Ruske Federacije, stadion Lužniki, Glavno Sveučilište Lomonosova (MGU), glavni željeznički kolodvor “Kievski”, spomenik Petru I, crkvu Krista Spasitelja i druge znamenitosti ruske prijestoljnice. Na brodu se služi piće i ukusna hrana, cijene su prihvatljive, a hrana je kvalitetna jer je brod dio velike flote hotela s 5 zvjezdica Radisson Ukrajina. CIJENA 490 kn po osobi.

TRETJAKOVSKA GALERIJA

Tretjakovska galerija (Državna galerija „Pavel Tretjakov“ ) jedan je od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazna riznica ruske umjetnosti. U njojj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Ime je dobila po svom osnivaču – Pavelu Tretjakovu, moskovskom trgovcu koji je kupio mnoga djela ruskih umjetnika u cilju stvaranja nacionalne muzejske riznice. U svojoj je zamisli ustrajao više od 30 godina te je galeriju otvorio 1892. godine u svom domu u Lavrušinksom pereulku. Danas Tretjakovska galerija sadrži više od 170 000 izloženih djela. CIJENA 250 kn po osobi. 


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

HIT PUTOVANJE!!! Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva, 20.06., 6 dana 1-10 osoba
20.06.20196190,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

HIT PUTOVANJE!!! Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva, 20.06., 6 dana

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

HIT PUTOVANJE!!! Bijele noći u St.Petersburgu i Moskva, 20.06., 6 dana

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu