Hidroelektra se vraća u Rusiju

Hidroelektra se vraća u Rusiju

Procedura je u Rusiji vrlo zahtjevna, formalno se pripremaju za rad na tom tržištu, počeli su pratiti natječaje.

Pripremaju teren za rad u domovini strateškog ulagača/M. Sušenj/PIXSELL

Hidroelektra niskogradnja u postupku predstečajne nagodbe kreće u osnivanje  predstavništa u Ruskoj Federaciji.

Iako objašnjavaju da je posrijedi tek adminstrativna stvar, činjenica je da će to biti prvo otvaranje u ovoj branši na tom tržištu nakon serije zatvaranja. Više je domaćih građevinara, naime, za bivše socijalističke države u Rusiji imalo predstavništva. S iznimkom Industrogradnjina, koje još postoji, ali nije aktivno, ostala su ugašena. Nedavno je iz istog razloga, jer je bilo nepotrebno, zatvoreno i Hidroelektrino predstavništvo u Mađarskoj, pa zato i privlači pozornost činjenica da će Uprava danas na sjednici novog NO-a dobiti zeleno svjetlo za otvaranje ruskog.

Sam potez neupitno govori o postojanju interesa za aktivnosti u Rusiji, ali je tek formalna priprema terena kako bi tvrtka ondje počela raditi. Potvrdio nam je to predsjednik NO-a Ivan Paladina, član Uprave Instituta IGH, čiji je većinski vlasnik moskovski građevinar i multimilijuš Sergej Gljadelkin, strateški investitor Hidroelektre. Procedura otvaranja predstavništa u Rusiji vrlo je zahtjevna te je prvi korak uz dobivanje licencije za obavljanje građevinskih poslova. Hidrolektra je, doznajemo, počela pratiti natječaje u Rusiji, a neki su partneri počeli razgovore o potencijalnim poslovima.

 

Izvor: Poslovni dnevnik

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu