Krstarenja Sjevernim morem – nove rute 2021. god

Ruska kompanija Vodohod, koja se bavi krstarenjima,  najavljuje nove rute plovidbe za 2021.g  Radi se o krstarenjima  novim rutama Sjevernim morem i oceanom u Arktičkom krugu, koji su sad plovni utjecajem globalnog zagrijavanja.

“Imamo velike planove za 2020. godinu. Na brodu Maxim Gorky pokrećemo ekspedicijsku turneju rijekom Yenisei. Vjerujem da su mnogi ljudi toga već svjesni”, rekao je predstavnik Vodohoda Igor Yasinsky.

Dodao je da će krstarenja duž sjevernog mora i oko Zemlje Franza Josefa odvijati od 2021. godine u ljetnom periodu. “Nakon toga, brod će krenuti na Antarktiku, a od 2022. tamo će raditi zajedno s dva nova ekspedicijska broda, koja će se graditi u finskom brodogradilištu, a svaki će brod ukrcati 150 ljudi”, rekao je Yasinsky.

Put Sjevernog mora najkraći je pomorski prolaz koji povezuje europski dio Rusije sa regijama Dalekog Istoka. Ruta prolazi kroz nekoliko mora Arktičkog oceana, uključujući Barentsovo more, Kara, Laptevčevo more, Istočno Sibirsko more, Čukčijevo more i djelomično Beringovo more u Tihom oceanu.

Prema izjavi za medije, Vodohod će uskoro završiti formalnosti najma ledolomca i nastavlja raditi na programima Krstarenja. Programi Krstarenja će trajati između 7 i 17 dana. U sklopu putovanja, koristit će se i laki helikopteri, kako bi ture bili što uzbudljivije.

Izvor: https://russtd.com

« Vrati se na prethodnu stranicu