Godina Rusko-hrvatskog turizma: Hrvatska će pojednostaviti vizni režim i sniziti cijene

Hrvatska će pojednostaviti vizni režim i sniziti cijene

za članak Hrvatska će pojednostaviti vizni sniziti cijene

Hrvatska će pojednostaviti vizni sniziti cijene. U utorak, 17.veljače je u kongresnom centru Gospodarske komore Ruske Federacije, održan Hrvatsko- Ruski Gospodarski Forum i investicijska konferencija. Direktor Hrvatske Turističke Zajednice u Moskvi, Rajko Ružička rekao nam je koje korake će Hrvatska poduzeti kako bi pokrenula rast broja posjeta turista iz Rusije. Počevši od 2013. godine počeo opadati (2012. Hrvatsku je posjetilo oko 200 tisuća turista iz Rusije, dok je 2014. taj broj pao na 147 tisuća). Jedan od koraka je da započnemo projekt Godina rusko-hrvatskog turizma.

Pregovori ministarstva turizma Ruske Federacije biti će održani u bliskoj budućnosti. Ako nam odobre projekt, tada će prema Ružički, biti pojednostavljen proces pribavljanja viza. Premda je proces pribavljanja vize za Hrvatsku i sada prilično jednostavan, odnosno jednostavniji nego za neke druge države u Europi: potrebna su samo tri dana, a po hitnom postupku 15 minuta. Želja nam je da se ovaj proces, za potrebe turizma, smanji na jedan dan.

Osim toga, u veljači i ožujku će se održati radionica o zdravstvenom turizmu te sudjelovanje na sajmu MITT-2015, na kojem će se raspravljati o mogućem smanjenju cijena zračnog prijevoza i hotelskog smještaja samo za ruske turiste. Također, uskoro se planira održavanje Tjedna hrvatske kuhinje u restoranima Arkadija Novikova te poduzimanje marketinških mjera za promociju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije.

„Nadamo se da će se dogodine trend opadanja posjeta ruskih turista završiti, te da ćemo se vratiti trendu iz 2012. godine“- sažeo je Rajko Ružička direktor HTZ-a u Moskvi.

 

Izvor: Turizm.ru

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu