Glazbeni dijalog između dva pijanista u Moskovskom međunarodnom domu glazbe

Glazbeni dijalog između dva pijanista u Moskovskom međunarodnom domu glazbe

Glazbeni dijalog između dva pijanista u Moskovskom međunarodnom domu glazbe . 29. travnja dva će glazbenika proširiti granice klasične glazbe-Nikola Melnikov (Rusija) i Maksim Mrvica (Hrvatska), nastupit će na zajedničkom koncertu u Moskovskom međunarodnom domu glazbe.

Glazbeni dijalog između dva pijanista u Moskovskom međunarodnom domu glazbe

Uz pojam klasične glazbe obično se vežu stroga vodstva dirigenata, povjesna remek djela poznatih glazbenika i kanonička interpretacija koja slijedi određene standarde. Tu nema dvojbe. Međutim, postoje i glazbenici koji nadilaze granice klasične glazbe, razbijaju tu ukočenost i pretvaraju je u nešto živo i progresivno. Konstantno proširuju granice ovog glazbenog pravca, spajajući u cjelinu tradiciju sa suvremenom umjetnošću.

Talentirani i obrazovani, uz sav svoj glazbeni potencijal, spremni su ići izvan svojih granica i upravo su oni ti koji privlače pažnju modernog pučanstva. 29. travnja, kreativni putevi ovih glazbenih virtuoza, susrest će se u Moskovskom međunarodnom domu glazbe.

U prvom dijelu nastupit će Nikola Melnikov, dok će Maksim nastupiti u drugom djelu.

maksim mrvica Glazbeni dijalog između dva pijanista u Moskovskom međunarodnom domu glazbe

Moskovska publika još nikada nije slušala Maksima uživo. Ovo je prvi koncert u Rusiji ovog ekstravagantnog hrvatskog pijanista koji je virtuoz u izvođenju složenih klasičnih remek-djela. Maksim je vješt u miješanju klasične glazbe sa modernom, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, uključujući i nagradu Nikolai Rubinsteina i francuskog Pontoise pijanističkog natjecanja. Međutim, ove činjenice ne mogu prikazati dojam koji na osobe ostavlja Maksimov nevjerojatno energičan i inspirativan nastup.

Ne čudi nas da olimpijske prvakinje, kao što su Irina Slutskaya, Crystal Kiang te ruski tim u sinkroniziranom plivanju nastupaju i pobijeđuju uz njegovu glazbu. Maksim je objavio 10 samostalnih albuma, uključujući “Zlatni” album na EMI i Universal Music, i stalno je na turnejama. Kina, Koreja, Japan, Europa, SAD i Engleska ga obožavaju. U travnju će Maksim po prvi put svirati za rusku publiku te predstaviti svoj novi album. Jedan od hitova na albumu je nova interpretacija Tolibkhon Shahidiovog Opus Magnuma, nazvana Ballet Moderne by Maksim. Organizatori koncerta primili su obavijest da će Shahidi doći u Moskvu iz Londona posebno za ovu premijeru.

 

Što se tiče Nikole Melnikova, on bi bez sumnje sam uspio napuniti koncertnu dvoranu svojim obožavateljima. Sa svoje 22. godine, može se pohvaliti da klavir svira već 18 godina. Melnikov je diplomirao na strogoj akademiji Gnesinka, izrazio je izniman interes za sintezom žanrova i stilova, kombinirajući klasične i neoklasične stilove. Talentirani mladi skladatelj napravio je glazbu za kultni hip-hop mjuzikl “Policajci u vatri”, Art house filmove,  i obradio glazbene projekte za Louis Vuittona, Hugo Bossa, Rado, Bacardi, brandove, koji znaju puno o suvremenoj umjetnosti. Pred koncert, Nikola Melnikov će objaviti svoj debitantski album #22 koji će uključivati njegove najbolje radove u posljednjih nekoliko godina. Na koncertu će svirati djela sa albuma, a mnoga od njih biti će predstavljena po prvi put.

 

Želite li upoznati sve ljepote Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu