Moskva – Veliki Novgorod – St. Petersburg 8 dana/7noći

Moskva – Veliki Novgorod – St. Petersburg (8 dana/7 noći)

Pogled na crveni trg i Kremlj

Ruske prijestolnice: Moskva, Novgorod, St.Petersburg – gradovi su koje jednostavno morate upoznati, a ovo je nezaboravno  putovanje idealna prilika, koja će  će promijeniti Vaš pogled na Rusiju.

U paket uključeno:

 • 2 noći u Moskvi/1 noć u vlaku/1 noć u Novgorodu/3 noći u St. Petersburgu
 • karta  za vlak Moskva –  Novgorod
 • 7 doručaka + 3 ručka u lokalnim restoranima
 • ulaznice
 • prijevoz prema programu
 • vodič na engleskom jeziku
 • vizna podrška (voucher za vizu)

Cijena aranžmana po osobi u kn:

Hotels

Cijena po osobi u 1/2 sobi

na bazi 2 osobe

Cijena po osobi u 1/2 sobi

na bazi 4 osobe

3*9690,007840,00
4*10600,008950,00
5*14690,0012990,00

U paket nije uključeno:

 • avionske karte* (već od 371 euro)
 • putno zdravstveno osiguranje
 • pratitelj putovanja
 • viza
 • prijenos prtljage
 • osiguranje od otkaza
 • osobni troškovi
 • sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

* Cijene avionskih karata ovisne o raspoloživosti mjesta na zrakoplovima.

 

1. dan: dolazak u Moskvu

Moskva

Dolazak u Moskvu. Moskva je glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Bezbrojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta, uzbudljiv noćni život i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Prijevoz do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2. dan: obilazak Moskve

Top

Doručak. Panoramski razgled grada. Obilazak Kremlja, velike tvrđave koja predstavlja duhovno-religiozni, društveno-politički i povijesno-umjetnički centar Moskve. Unutar zidina Kremlja nalaze se predivni primjerci ruske arhitekture koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Nakon obilaska Kremlja, prošetat ćemo Starim Arbatom – ulicom koja odiše aristokratskim duhom, a zatim ručati u lokalnom restoru ruske kuhinje. Na kraju programa poći ćemo na izlet Podzemni moskovski dvorci. Saznat ćete brojne zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa i vidjeti nevjerojatno izgrađene i ukrašene stanice.

3. dan: Sergijev Posad

Sergijev posad

Doručak. Polazak za Sergijev Posad. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa Andreja Rubljova. Svakodnevno samostan posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta, a u vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Ručak u restoranu blizu samostana.

4. dan: Veliki Novgorod

Veliki Novgorod

Dolazak  u Novgorod, prijevoz do hotela i doručak u hotelu. Grad Novogorod od velike je povijesne važnosti za Rusiju. Bio je važno kulturno i gospodarsko središte još u drevnoj Rusiji. U njemu se njegovala ruska kultura, pravoslavna duhovnost, umjetnost i arhitektura, a bio je i važna poveznica između Sjeverne Europe i Središnje Azije. O svemu tome svjedoče brojni tragovi kulture i povijesti.  Razgledat ćemo najpoznatije znamenitosti Novgoroda: Kremlj i katedralu Sv.Sofije. Te su znamenitosti uvrštene na Popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Slobodno vrijeme.

5. dan: St. Petersburg

 Kip Petra VelikogDoručak. Polazak za St Petersburg (cca. 200 km). Dolazak u hotel. Nakon smještaja u hotelu, krenut ćemo u razgled Petersburga. Sjeverna ruska prijestolnica, koja se često naziva i Sjeverna Venecija, očarat će vas svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Petersburg je osnovao car Petar Veliki 1703. godine te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središe Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta.

6. dan: muzej Ermitaž

Hermitage

Doručak. Razgled Ermitaža, jednog od najslavnijih svjetskih muzeja. U muzeju se nalazi preko 3 milijuna umjetničkih djela iz različitih razdoblja i različitih dijelova svijeta. Postav uključuje remek-djela slavnih umjetnika kao što su Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Rubens, Manet, Monet, Van Gogh, Matisse… Posjet Petropavlovskoj  tvrđavi koja je simbol grada i njegova povijesna jezgra. Unutar tvrđave nekoć je bio i zloglasni zatvor za političke neprijatelje kojima su svojedobno smatrani i Dostojevski i Gorki. Osim tvrđave, tu je i predivna katedrala Sv. Petra i Pavla.  Nakon toga slijedi plovidba rijekom Nevom i kanalima.

7. dan: Carsko Selo (Puškin)

Carsko Selo Doručak. Izlet u Carsko selo koje se još i naziva Puškin. Carica Katarina odabrala je to mjesto za izgradnju svoje ljetnje rezidencije. Mjesto nalikuje na prizor iz bajke – prelijepo uređeni vrtovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine Velike veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu. Okružena je uređenim vrtom, kanalima i paviljonima te drugim zdanjima. Prošetat ćemo parkom i posjetit poznatu Jantarnu sobu čiji su zidovi obloženi jantarom. Ručak u lokalnom restoranu.

8. dan: Odlazak

Avion

Doručak. Odjava iz hotela i prijevoz do zračne luke. Putovanje trima velikim, nezamislivo zanimljivim i prelijepim prijestolnicama Rusije, koje svoje posjetitelje očaraju ljepotom prirode i kulture te brojnim legendama i zanimljivim sadržajima, zasigurno je nezaboravno iskustvo.

 

Noćna Moskva

Moskva po noći

Želite li romantičan izlet, noćna je Moskva pravi izbor. Užurbana dnevna Moskva pretvara se u svečanu i čarobnu noćnu prijestolnicu. Noćna rasvjeta i igra svjetla i tame stvara mističnu atmosferu koja neodoljivo privlači prolaznike. Crveni trg odijeva svoje najljepše odijelo, Park pobjede postaje neprepoznatljiv, a s Vrapčevih brda pruža se zadivljujući pogled na Moskvu koja podsjeća na dolinu raznobojnih svjetala.

Izlet brodom po rijeci Moskvi

Rijeka Moskva

Izlet brodom u Moskvi postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Putovanje rijekom Moskovom  daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima.

Noćni Peterburg

Ermitaž po noći

Pogled na noćni Peterburg nešto je što ne smijemo propustiti. Stoljetne zgrade grada-muzeja, povijesni trgovi, mostovi, bljeskanje rijeke Neve, pogled na obale i kanale okružene veličanstvenima dvorcima i spomenicima u polumraku uvest će nas u bajkoviti svijet.

Folklorni spektakl „Osjećajte se ruski“, Nikolajevski Dvorac

Feel yourself Russian

Predlažemo da posjetite folklorni spektakl „Osjećajte se ruski“ – jedinstven događaj koji pruža prilku da osjetite pravu narodnu kulturu i dušu Rusije u najstarijem dvorcu Sankt Peterburga! U Nikolaevskom dvorcu dočekat će vas ansambl povijesno-društvenih plesova „Reverans“, prelijepe dame u krinolinama i kavaliri u pratnji gudačkog kvarteta, „Klasika“. Sve će vas to natjerati da zaboravite da ste u 21. stoljeću. Na programu su kozačka grupa „Majdan“, plesni ansambl „Zvijezde Peterburga“, ruske pjesme koje će izvoditi „Peters kvartet“. U stanci (30 min) goste očekuje objed u koji su uključeni: kanape s crvenim kavijarom, kanape s pršutom, sirom, kobasicom, čašice votke, čaša vina, šampanjca, sokovi, mineralna voda i voće.


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Hotel Maxima Slavia - Detalji
Hotel Intourist - Detalji
Hotel Morskoy Vokzal na morskoj obali - Detalji
Hotel 1 “Bez imena” - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Moskva – Veliki Novgorod – St. Petersburg 8 dana/7noći 1-3 osoba 4-10 osoba
16.07.20279690,00kn7840,00kn

Hoteli

HoteliStars
Hotel Cosmos 4* Moskva - Detalji
Hotel Park Inn Veliky Novgorod - Detalji
Hotel Belveder-Nevski - Detalji
Hotel 1 “Bez imena” - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Moskva – Veliki Novgorod – St. Petersburg 8 dana/7noći 1-2 osoba 3-4 osoba

Hoteli

HoteliStars
Hotel Metropol - Detalji
Hotel Park Inn Veliky Novgorod - Detalji
Sokos Hotel Palace Bridge - Detalji
Hotel 1 “Bez imena” - Detalji
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Moskva – Veliki Novgorod – St. Petersburg 8 dana/7noći 1-3 osoba 4-10 osoba

dodatni izleti

Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4 osoba5-20 osoba
Noćna Moskva1520,00kn760,00kn646,00kn494,00kn418,00kn
Ime izleta1-50 osoba
Izlet brodom po rijeci Moskvi152,00kn
Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4 osoba5-20 osoba
St. Petersburg: Noćni Peterburg1444,00kn1520,00kn684,00kn570,00kn456,00kn
Ime izleta1 osoba2 osoba3 osoba4-20 osoba
Folklorni spektakl „Osjećajte se ruski“, Nikolaevski Dvorac684,00kn532,00kn456,00kn418,00knKontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu