Sankcije protiv Rusije su velika greška Europe

Europski zastupnik: Sankcije protiv Rusije su velika greška Europe

Sankcije protiv Rusije? Uvođenje sankcija protiv Rusije je velika greška Europe, koja je dovela do velikih ekonomskih gubitaka i predstavlja prepreku daljnjim pregovorima s Moskvom, izjavio je europski zastupnik iz Austrije Harald Vilimsky.

sankcije protiv Rusije

„Europa nije globalna struktura i neće moći sama izaći na kraj s krizom u slučaju da ona zahvati čitav kontinent. Put ka rješenju sadašnjih problema leži u ukidanju sankcija i utvrđivanju optimalnog vanjskopolitičkog tečaja zemalja Europe bez miješanja ’trećih zemalja’”, izjavio je Vilimsky.

Kriza se posebno intenzivno, po mišljenju europskog zastupnika, odražava na sferu poljoprivredne proizvodnje.

Predstavnik Austrije je istaknuo da transatlantsko trgovinsko i investicijsko partnerstvo između Europske unije i SAD-a, u kojem mnogi u Europi vide spas od krize, može donijeti dobrobit samo Sjedinjenim Državama.

U ponedjeljak, 22. lipnja, Savjet EU je službeno produljio sankcije protiv Rusije na još šest mjeseci – do 31. siječnja 2016. Osim toga, 19. lipnja je Savjet Europske unije službeno potvrdio da su sankcije protiv Krima i Sevastopolja produljene do 23. juna 2016. godine.

 

Izvor: Ruski vjesnik

« Vrati se na prethodnu stranicu