Europska unija može prviremeno obustaviti izdavanje viza Rusima

europska unija

Španjolci smatraju da se, u slučaju povećanja napetosti u Ukrajini zbog ruske intervencije, obustava izdavanja viza može iskoristiti kao učinkovita mjera upozorenja za Rusiju. Ipak, u Ministarstvu vanjskih poslova Španjolske nadaju se da će se problemi između Ukrajine i Rusije ubrzo riješiti. Španjolska je podržala odgodu summita G-8 i izrazila svoje slaganje s europskim partnerima po pitanju odnosa prema Rusiji.

Osim obustave izdavanja viza, EU može posegnuti i za drugim sankcijama bude li to potrebno, smatra španjolski ministar vanjskih poslova José Manuel García Margallo. „Španjolska je usvojila rezoluciju prema kojoj je obvezna postupati na određeni način u takvim pitanjima“, izjavio je španjolski ministar na novinarskoj konferenciji nakon pregovora s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovljevim.

„Mi želimo da se situacija normalizira, da ne dođe do većeg nasilja, da se povjerenje među objema stranama – Europskom unijom i Rusijom, ponovno uspostavi te da se nastavi izdavanje viza i pregovari koji će donijeti korist svima“, istaknuo je Margallo.

Izvor: www.vesti.ru

 –

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju, smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu