Europa ne smije dozvoliti da o vezama s Rusijom odlučuje Washington

“Europa mora popraviti veze sa Rusijom i ne smije dozvoliti da o njihovim vezama odlučuje Washington” izjavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

jean-claude-juncjer

EU se prošle godine priključila SAD-u u uvođenju sankcija Moskvi nakon pripajanja Krima Rusiji, da bi sankcije dodatno pooštrila nakon intenziviranja sukoba na istoku Ukrajine, prenosi Reuters.

Veze Moskve i Zapada dodatno su oslabljene nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin započeo sa bombardiranjem u Siriji. Moskva tvrdi da njeni avioni gađaju ciljeve Islamske države, dok Zapad vjeruje da su meta protivnici sirijskog predsjednika Bashar al-Assada.

Junker navodi da tenzije moraju biti ublažene, iako taj stav nije preterano popularan.

“Moramo nastojat ostvariti praktične odnose sa Rusijom. To možda ne zvuči privlačno, ali to se mora uraditi, ovako dalje ne može”, rekao je predsjednik Europske Komisije.

Obama je ocijenio da je ruska vojna umješanost u Siriji vježba samoobrane koja će udaljiti sirijski sukob od rješenja. Juncker, međutim, navodi da Europa mora imati drugačiji pristup. “Rusija mora biti tretirana na korektan način. Ne možemo dozvoliti da nam odnose s Moskvom diktira Washington” izjavio je Jean- Claude.

 

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu