Ruski prvi religiozni tematski park će se graditi u blizini Moskve

Vlada Moskovske regije će graditi prvi ruski religiozni tematski park.Park će se zvati „Park nacionalnog jedinstva i pomirenja.“

Autori projekta planiraju da ga podije na tri dijela:obrazovni, rekreacijski i komercijalni. Prva zona će biti religiozne zgrade: crkva, sinagoga, džamija i budistički hram, izložbeni dio, konferencijska sala, muzej povijesti religije, Muzej velike pobjede, 3D planetarij kao i obrazovno i zabavni kompleks „Svemir“, „Flora“, i „Labirint znanja“.

Kulturni i rekreacijski dio parka će ugostiti dječje igralište, atletsku stazu, kino i koncertnu dvoranu. U komercijalnom dijelu će biti nekoliko hotela, kafića i suvenirnica. U srcu parka, posjetitelji će naći „Kuća ljudi Rusije“. Kuća će izgledati kao sjeme iz kojeg „ drvo života“ raste, kako prenosi pravda.ru.

Za sada, autori traže mjesto za izgradnju u regiji Moskve. Kako je rečeno, park bi trebao imati područje od250 hektarablizu Lenjingradskog autoputa i okruga Dmitrovsky. Ništa nije rečeno o veličini i izvorima financiranja ovog projekta.

RANIJE JE REČENO DA BI PARK TREBAO BITI IZGRAĐEN U Moskvi. Zadnjih mjeseci, bilo je nekoliko objava o projektu velikog tematskog parka u regiji Moskve. U osnovi se govori o rekreacijskom kompleksu „Rusija“ u okrugu Domodedovo, park ruskih bajki i vojno i patriotski park na teritoriju „nove Moskve“.

« Vrati se na prethodnu stranicu