Ministar Vrdoljak na sastanku s vodećim ruskim plinskim kompanijama

vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potvrdio je da je hrvatska strana razgovarala s predstavnicima Rosnjefta i Gazpromnjefta.

Ministar je potvrdio kako se sastao s predstavnicima Rosnjefta, a potom s predstavnicima Gazpromnjefta. “Razmjenjujemo informacije, razgovaramo o plinskom biznisu, energetskoj politici regije, informiramo ih o našim strateškim ciljevima i namjerama, i naravno da u sklopu svega toga razgovaramo i o aktualnoj temi INA-e. A ponovit ću naš stav, koji smo pokazali u pregovorima s kolegama iz Mađarske – mi ne prodajemo svoj udio. Neke informacije dolaze da MOL želi prodati svoj dio i stoga svima kažemo – adresa o kupnji INA-e nije Zagreb, nego Budimpešta”, naglasio je Vrdoljak u središnjici HNS-a.

“Svima im govorimo da je nacionalni strateški interes da INA mora biti vertikalno integrirana nacionalna kompanija, regionalno najjača energetska komapanija sa svim svojim potencijalima, s investicijama u rafinerijski biznis, ulaganjima u nova istraživanja i eksploataciju. Bilo koji partner da dođe, to će biti inzistiranje Vlade”, dodao je.

O reakciji europskih partnera vezanih uz dolazak spomenutih kompanija, Vrdoljak je rekao kako s partnerima u Europi razgovaraju o tome na koji način Hrvatska može pomoći europskoj regionalnoj energetskoj politici i osigurati nove dobavne pravce plina te time diverzificirati izvore i smanjiti ovisnost Europe  o ruskom plinu.

 Izvor: hr.biznis-plus.com

Zanima li vas putovanje u Rusiju, vize za Rusiju,  smještaj u Rusiji, organizacija raznih seminara i poslovnih sajmova u Rusiji, možete se obratiti agenciji Atlantis Travel – stručnjacima za Rusiju uz koje ćete se u Rusiji osjećati kao kod kuće.

« Vrati se na prethodnu stranicu