Dvostruko brži rast tržišta videonadzora

Prema istraživanju tvrtke IMS Research procjenjuje se da će u Rusiji i istočnoj Europi u idućih 4-5 godina naglo porasti isporuka i prihod od prodaje opreme za sigurnosne sustave. Tako se do 2017. očekuje udvostručenje današnjih prihoda tog tržišta.

Glavni razlozi tako velikog rasta tog tržišta u Rusiji su prije svega pripreme za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. godine te za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U idućih pet godina očekuje se rast tog tržišta sa sadašnjih 582 milijuna američkih dolara na 1,26 milijardi dolara u 2017. godini. Iako na ruskom tržištu dominiraju jeftinija videonadzrna tješenja, uslijed rasta gospodarstva uskoro se očekuje veća potražnja za skupljim i kvalitetnijim sigurnosnim rješenjima, prije svega za mrežnim videonadzornim sustavima.

Veći dio ulaganja u sigurnosne sustave bit će posljedica državnih ulaganja, jer u Rusiji rast generira upravo država, osobito u svjetlu spomenutih globalnih sportskih natjecanja. Stručnjaci procjenjuju da će Rusija u stadione, hotele, infrastrukturu i zračne luke u idućih pet godina uložiti oko 95 milijardi dolara, a znatan dio tog kolača pripast će industriji sigurnosti.

Ako želite biti u središtu velikih sportskih događanja u Rusiji za rezervacije hotela, putnih karata i ostalog obratite se agenciji Atlantis travel. http://www.russia.hr/o-nama/kontakt/

« Vrati se na prethodnu stranicu