Doboj: Azerbejdžanska firma gradi tvornicu za preradu voća

Doboj: Azerbejdžanska firma gradi tvornicu za preradu voća

Doboj Doboj: Azerbejdžanska firma gradi tvornicu za preradu voća

Doboj: Azerbejdžanska firma gradi tvornicu za preradu voća. Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović i predstavnici kompanije Benkons Bosna izdali su suglasnosti za realizaciju projekta izgradnje tvornice za preradu voća i povrća u Ševarlijama kod Doboja. Golićeva je rekla da Vlada RS pozdravlja sva ulaganja koja znače otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje proizvodnje, izrazivši zadovoljstvo što se ovakva investicija realizira u Doboju koji je pretrpio ogromne štete u prošlogodišnjim poplavama.

“Izgradnja i otvaranje tvornice za preradu voća i povrća u Ševarlijama nije samo dobra prilika za 300 ljudi koji će dobiti posao u proizvodnji, nego i velika razvojna šansa za poljoprivredne proizvođače iz ove regije, ali i šire”, rekla je Golićeva. Prema njenim riječima, dobro izabrana lokacija, blizina željezničke pruge i regionalne ceste Doboj – Brčko, omogućit će i poljoprivrednim proizvođačima iz drugih dijelova Srbije i BiH da plasiraju svoju proizvodnju u ovoj tvornici.

Predstavnik Ambasade Azerbejdžana u BiH Araz Alijev rekao je da je ovo prva investicija Azerbejdžana u Republici Srpskoj, te da se nada da će ih biti još, i zahvalio Golićevoj na izraženoj volji i spremnosti da se maksimalno angažira na njenoj realizaciji. Na sastanku je prisustvovao i poslanik iz Doboja Slavko Gligorić, koji je izrazio očekivanja da će i drugi investitori slijediti pozitivan primjer Azerbejdžana i da će u Ševarlijama biti sagrađena poslovna zona koja će pokrenuti razvoj ovog dijela Srbije.

 

Izvor: Nezavisne novine

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu