CORONA VIRUS – HRVATSKA sigurna zemlja

Zagreb, 060320.
Trg bana Josipa Jelacica.
ZET plakatima u svojim vozilima savjetuje gradjanje kako se zastiti od koronavirusa. Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prema zajedničkoj objavi Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma od 01.03.2020. dolazak putnika u Hrvatsku nije ograničen te se turistički promet može i dalje nesmetano odvijati. Mjere sigurnosti poduzimaju se u pojedinačnim slučajevima i to kada postoji sumnja na bolest ili se utvrdi kontakt s zaraženom osobom ili se pak radi o osobi koja dolazi s područja u kojima je proglašena epidemija.

U ovom trenutku ću reći da ćemo i mi snažnije i jače ići s promocijom Hrvatske za hrvatske državljane, za one koji su već ionako htjeli putovati, da ćemo imati akciju koju ćemo idući tjedan predstaviti, a radi se o akciji ‘Tjedan odmora vrijedan’. Građani Hrvatske imat će 50 posto popusta na usluge više od 100 sudionika poput Croatia Airlinesa, Jadrolinije, Plitvica u trajanju od tjedan dana”, kazao je ministar turizma Gari Cappeli.

Cappeli je kazao da se vidi manjak turista.

“Još smo kad gledamo od 1.1. na 0 ili u blagom plusu, ali od kraja veljače imamo pad. Pad iz Koreje i Kine je 50-60 posto. Pripremamo marketinške akcije”, rekao je Cappelli te je dodao kako je Hrvatska ipak auto destinacija i da je to sreća u ovoj situaciji. “Glavna sezona još nije ugrožena, ali usporen je booking za četvrti mjesec, pa i peti i šesti”, kazao je.

U tramvajima ZET-a postavljeni su plakati kojima se građani savjetuju kako se zaštititi od koronavirusa.

 

 

 

« Vrati se na prethodnu stranicu