Cijene ljetovanja snižene u prosjeku za 22%

Cijene ljetovanja snižene u prosjeku za 22%

Cijene ljetovanja snižene u prosjeku za 22%. Prema agenciji TUI, u odnosu na prošlu godinu prosječni troškovi putovanja za nadolazeće ljeto smanjeni su za 22%. Razlog tomu su sniženje cijena u ključnim područjima kao i tendencija da se smanje troškovi ljetovanja.

sniženje cijena Cijene ljetovanja snižene u prosjeku za 22%

Prosječni troškovi ljetovanja za dvoje, koji su bookirani u ožujku iznose 1.147 dolara. Prema rezultatima prodaje u akciji “Early Bird” u ožujku 2014. godine, prosječna cijena ljetovanja za dvije osobe za tjedan dana koštala je 1.473 dolara.

Najveći pad cijena zabilježen je u sljedećim područjima: Crna Gora (-40%), Bugarska (-34,8), Grčka (-30%), Turska (-29%). Prvenstveno, to je zbog činjenice da su te zemlje zainteresirane za protok turista iz Ruske Federacije te da domaći hotelijeri nude posebne popuste za Ruse.

“Unatoč općem padu potražnje u svim područjima u 2015. godini, u odnosu na prošlu godinu, ruski turisti nisu izgubili interes za ljetovanje u inozemstvu. Rusi će radije smanjati broj godišnjih odmora tokom godine i birati ekonomičnije destinacije i hotele, nego u potpunosti odustati od odmora u inozemstvu.

Očekujemo da će do kraja sezone, niskobudžetne zemlje poput Crne Gore, Bugarske i Grčke biti najpopularnije europske zemlje među ruskim kupcima. No, i dalje će na vodećem mjestu ostati Turska koja pruža optimalne cijene/ kvalitetni “All inclucive” boravak”, rekao je Ivor Vukelik, direktor nabave proizvoda, IT-a i marketinga TUI Rusije.

 

Izvor: TRN News

Želite li posjetiti Rusiju i zemalje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, ponuditi uslugu transfera te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu