Bloomberg: Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda

Bloomberg: Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda

Bloomberg: Ekonomisti Vladimira Putina čine čuda, poput Hudinija. Ugledno američko ekonomsko izdanje Bloomberg donosi analizu postupnog ekonomskog oporavka Rusije i poteza Putinovih ekonomista koji su do toga doveli, ističući prije svega uspješne mjere koje je poduzela guvernerka Središnje banke Rusije, Elvira Nabiulina.

statistika

Trenutno poboljšavanje pokazatelja ruske ekonomije treba biti dovoljno da Zapad shvati da ekonomske sankcije nemaju nikakvo veće djelovanje na Rusiju i da njoj ne prijeti „skora propast“, koju su joj mnogi ne tako davno prognozirali.

Analitičar izdanja ističe da se prošlog tjedna količina deviznih rezervi Središnje banke Rusije prvi put uvećala od travnja prošle godine. To govori da je razdoblje panike izazvane naglim padom cijene nafte već postalo prošlost za rusku ekonomiju. Osim toga, rubalj se postupno stabilizira, i to ne samo zbog nedavnog povećanja cijene nafte, nego i zato što je Središnja banka RF umanjila obveznu kamatnu stopu s ekstremnih 17% na 14%. Time se Rusija pretvorila u dosta privlačno mjesto za operacije s deviznim aktivima.

U analizi se navodi i da se Rusija tijekom 2014. oslobodila velikog broja državnih obveznica SAD-a te da ih sada ima manje nego Irska, Turska ili Singapur.

Govoreći o ljudima koji vode rusku ekonomiju, izdanje piše da su uspjeli savladati krizu tržišnim putem: „U vrlo teškoj situaciji uspjeli su izbjeći velike greške i sačuvati otvoreni karakter ruske ekonomije“. Rusija je ostala „velika tržišna ekonomija“ koja se ne može uništiti pomoću nekoliko ograničavajućih mjera, zaključuje analitičar izdanja Bloomberg.

 

Izvor: Ruski vjesnik

Želite li posjetiti Rusiju i zemalje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, ponuditi uslugu transfera te pružiti svu potrebnu podršku u vezi putovanja.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

 

« Vrati se na prethodnu stranicu