Azerbejdžanski Centar za strateška istraživanja posjetio Zagreb

Desetog travnja grupa suradnika iz Centra za strateška istraživanja iz Bakua, čiji su sastav činili zamjenica direktora Gjulšen Pašaeva, znanstveni suradnici Kjamal Makili Aliev i Gjulmiri Rzaeva, sudjelovala je na konferenciji “Azerbejdžansko-hrvatski odnosi: problemi i perspektive”, koji je održan u zagrebačkom Institutu za razvoj i međunarodne odnose.

Nakon uvodnih govora direktora instituta Sanje Tisma, prvog tajnika veleposlanstva Azerbejdžana Surhaja Šukurova i gđi Pašaevoj, održana je prva sesija konferencije “Pitanja sigurnosti na Kavkazu i Balkanu”, na kojem su nastupili G. Pašaeva, K. Makili-Aliev, profesor Sveučilišta u Zagrebu Lidija Čehulić Vukadinović, te upravitelj odjela za sjeveroatlantsku integraciju Denis Avdagić, s temama p političkoj situaciji u Nagornom Karabahu, sigurnosti na zapadu Balkana, utjecaju sjeveroatlanske integracije na sigurnosnu situaciju u jugoistoku Europe. Na sesiji “Azerbejdžan i Hrvatska: perspektive partnerstva u području energetike” nastupila je G. Rzaeva, viši znanstveni suradnik IRMO Ana-Marija Boromisa i suradnik instituta Krševan Antun Dujmović s temom usporedbe Sredozemlja i Prikaspijskog područja u kontekstu energetske suradnje.

Na kraju posjete, između dva instituta potpisan je memorandum o međusobnom razumijevanju, nakon čega su se predstavnici azerbejdžanskog Centra sastali s voditeljom Hrvatske diplomatske akademije te suradnicima Energetskoga instituta.

 Izvor: 1news.az, vesti.az

Planirate li poslovno putovanje u Azerbejdžan ili druge zemlje bivšeg Sovjetskog saveza – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu