Ascent Travel objavio kraj poslovanja

 

Zbog financijkih problema, turistička agencija Ascent Travel obustavlja svoje poslovanje od današnjeg dana 22.07. 2013.

Ascent Travel slovio je kao jedna od većih turističkih agencija u Rusiji. Osnovana je još 1992. godine. Specijalizirala se za mnoge europske destinacije, u prvom redu za Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju i Francusku.

Na službenoj stranici agencije objavljena je informacija kako više neće slati turiste u Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju i druge zemlje zbog tehničko-ekonomskih razloga.

U istoj se objavi naglašava kako su putovanja svih Rusa na odmoru izvan Rusije plaćena. Prema njihovim riječima, sve turističke agencije koje su sklopile ugovor s Ascentom, a prema kojima trenutno Ascent nije u mogućnosti ispuniti ugovorne obaveze, pozvane su u njihov ured da službeno zatraže povrat novčanih sredstava. Između ostalog, u pripćenju se navodi da ured još uvijek radi i prima zahjteve za isplatom naknada.

Poznato je kako je iznos od 167.000.000 rubalja Ascent osigurao u dvama osiguravajućim društvima: Al’faStrahovanie i Osiguravajuće društvo Pomošč.

Prema podacima dobivenim od Udruženja turoperatora Rusije 19.srpnja su se 1342 turista nalazila na ljetovanju izvan Rusije. Oko 700 njih trebalo se vratiti u Rusiju prošli vikend, a ostali bi se trebali vratiti 27. i 28. srpnja.

Krah poslovanja Ascenta objašnjava se izuzetno lošom situacijom na tržištu ove godine. Potražnja je opala do 20 %, dijelom zbog uvođenja viznog režima, dijelom i zbog općeg pada potrošnje u Rusiji. Prema riječima Borisa Burikina putovanja su se prodavala po cijenama daleko nižim od stvarne vrijednosti, a to je nešto što si turoperatori ne mogu dopustiti.

Prema nekim informacijama, Ascent je putnicima do sada vratio 4,5 milijuna rubalja, što je približno 800.000 kuna, a duguje još 16 milijuna rubalja.

 Izvori: Vesti.ru, Danas.net

« Vrati se na prethodnu stranicu