Ankara objasnila odlaganje potpisivanja sporazuma o Turskom toku

Ankara objasnila odlaganje potpisivanja sporazuma o Turskom toku

Međuvladin sporazum između Moskve i Ankare o izgradnji plinovoda „Turski tok” i sporazum o popustu na plin trebaju biti potpisani istovremeno, nakon formiranja nove vlade Turske, izjavio je ministar za energetiku i prirodne resurse ove zemlje Taner Yildiz.

Turkish stream sporazum o turskom toku

Dogovorili smo se sa Rusijom da će popust na cijenu plina od 10,25% vrijediti od 1. siječnja. Mi ćemo tako uštedjeti oko milijardu dolara godišnje. Sada to treba potpisati. Ali ruska strana je obećala da će svoj potpis staviti istovremeno s potpisivanjem sporazuma o Turskom toku. Iako su ove teme neovisne, za nas to ne predstavlja problem”, izjavio je Yildiz u intervjuu za agenciju Anadolu.

Prema njegovim riječima, Ankara je dobila koordinate kopnene dionice plinovoda sa zakašnjenjem, što je, s druge strane, odložilo dozvolu Turske za izvođenje tehničkih ispitivanja za morsku dionicu plinovoda. Ministar je izjavio da strane zasad nisu postigle dogovor u vezi sa svim pitanjima. „Ali mi ćemo se dogovoriti. Međuvladin sporazum o projektu trebao bi biti ratificiran u parlamentu, ali Turskoj je za njegovo potpisivanje prije svega potrebno da formira novu Vladu”, izjavio je Yildiz.

 

Izvor: Ruski vjesnik

Planirate li poslovno putovanje u Rusiju i zemlje bivšeg SSSR-a – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanjtu.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Alantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu