Prvi selfie muzej u Rusiji

U Sočiju je otvoren prvi selfie muzej, u kojem možete napraviti neobičnu fotografiju za objavu na društvenim mrežama .

“Format” selfie muzeja već je odavno popularan u Japanu, Americi, Europi , konačno je stigao u Rusiju.

Novi format je odraz stvarnih promjena koje se trenutno događaju u svijetu muzeja.

“U doba društvenih mreža umjetnost koju ljudi fotografiruju brzo je stekla popularnost, što je promjenilo pristup odabiru djela za izlaganje, kao i organiziranju izložba”, rekao je organizator muzeja selfija Sergej Myasnikov.

Primijetio je da je u selfi muzeju posjetitelj izravni sudionik izložbe i automatski širi ovu umjetnost oko sebe.

“Neobični muzej ne prikazuje umjetnost ili povijesne artefakte, već fotolokacije za selfije. Novi muzej smješten je u dizajn-rezidenciji Flacon1170 u turističkom resortu Rosa Khutor u Sočiju (Rusija) i namijenjen je stvaranju najpopularnijeg smjera – stvaranju fotografija za društvene mreže”, naglasio je Mjasnikov.

Prema njegovim riječima, ukupna površina muzeja Selfija je gotovo 200 m2, gdje se nalazi 11 modnih lokacija za fotografiranje s profesionalnom rasvjetom. “Prilikom stvaranja muzeja selfija u odmaralištu Rosa Khutor, imali smo na umu sigurnosne mjere relevantne za 2021. g. Poštujući sigurnosne mjere koje preporučuje Rospotrebnadzor, napravljeni su veće fotolokacije nego inače, kako bi gosti muzeja mogli biti na sigurnoj udaljenosti jedni od drugih.” – rekao je organizator.


Izvor: https://tourism.interfax.ru/ru/news/articles/76268/.htm

 

« Vrati se na prethodnu stranicu