Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 02.05.2019.

St.Petersburg, Moskva  i gradovi Zlatnog Prstena – Bogatstva Drevne Rusije 02.- 09.05.2019.

zol-koltso

Poznata turistička tura “Zlatni prsten Rusije” je putovanje po starim ruskim gradovima u kojima su pohranjene drevne znamenitosti, spomenici kulture i povijesna mjesta, većina kojih su pod zaštitom UNESCO. Osnovu ovog kruga čini osam gradova: Sergijev Posad, Pereslavlj-Zaleskij, Rostov Veliki, Jaroslavlj, Kastroma, Ivanovo, Suzdal i Vladimir. Zlatni prsten predstavlja krajnje zanimljiv presjek ruske kulture i povijesti od 12. do 18. stoljeća, u kojem se vide tragovi dramatičnih događaja, borbe za politički i vjerski utjecaj, slabljenje jednih gradova i procvat drugih… Pozivamo Vas na pravo upoznavanje velike Rusije  – putovanje Zlatnim prstenom

CIJENA UKLJUČUJE:

– smještaj u hotelima 3*
– 7 polupansiona
– transfere aerodrom –  hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor – hotel
– prijevoz na izletima
–  razglede prema programu
–  pratitelja na Zlatnom Prstenju 
– povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-St. Petersburg- Zagreb, ekonomska klasa
– karte za brzi vlak SAPSAN
– vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku (St.Petersburg, Moskva) na engleskom jeziku (Gradovi zlatnog Prstenja) 
– potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

MOGUĆI POLASCI IZ PULE, SPLITA I DUBROVNIKA : doplata 250 kn za povratni let.

Cijena aranžmana po osobi u kn:

HoteliRedovna cijena u 1/2 sobiDoplata za 1/1 sobu
3*11 990,002 140,00
Za plaćanje u gotovini odobravamo POPUST -5% na cijenu aranžmana

NAJMANJI BROJ PUTNIKA: 10.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

– zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 900 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
– vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
– putno zdravstveno osiguranje 140 kn
– doplatu za jednokrevetnu sobu
– dodatne obroke I usluge koji nisu navedene u programu

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjene cijena ulaznica u objekti, koji se posjećuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.  

1 dan, četvrtak – 02.05.: ZAGREB – ST.PETERSBURG

petropavlovskaja utvrda

Sastanak grupe na aerodromu. Registracija na let. Polazak iz Zagreba direktnim letom Croatia airlines u 14:20 h. Dolazak u St.Petersburg je predviđen u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Slobodno vrijeme – predlažemo šetnju glavnom ulicom Peterburga – Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

 

2 dan, petak – 03.05.: ST.PETERSBURG

muzej Carsko Selo

Doručak. Nakon doručka krećemo u panoramski razgled najbitnijih znamenitosti Peterburga. Vidjet ćemo: Nevsky Prospekt, Kazansku katedralu, Dvotcovi trg, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Brončani konjanik, posjetit ćemo katedralu Sv.Izaka i utvrdu Petra I Pavla. Odlazak u Carsko selo. Razgled ljetne rezidencije carice Katarine Velike koja podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno izdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Ručak u restoranu u Pushkinu. Noćenje.

3 dan, subota – 04.05.: ST.PETERSBURG – MOSKVA

моск-питерDoručak.  Check-out iz hotela te transfer na železnjički kolodvor. Putovanje u Moskvi s brzim vlakom Sapsan (putovanje traje 3,5-4 sata). Na dolasku u Moskvu panoramski razgled najbitnjih znamenitosti grada: Manežni trg, Aleksandrov vrt, Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski samostan… Transfer u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 4 dan, nedjelja 05.05.: MOSKVA

Doručak.  Izlet pješice “Podzemni dvorce Moskve” – saznat ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Izlet u Moskovski Kremlj. Kremlj nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznat ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikad nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Šetnja Crvenim trgom: vidit ćete Kazansku crkvu, zgradu GUM-a (glavne robne kući Moskve), katedralu Vasilija Blaženog, Iverski vrata itd. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5 dan, ponedjeljak – 06.05.: MOSKVA – VLADIMIR – BOGOLJUBOVO

sakralna bogatstva rusijeDoručak. Chek-out. Polazak za Vladimir (cca. 190 km). Panoramski razgled grada Razgled Vladimira s posjetom Uspenske katedrali i katedrali Sv. Dmitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova bogate povijesti. Turiste očarava velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, prelijepim gradskim parkovima i kulturnim spomenicima. Ručak. Odlazak u Bogoljubovo (10 km). Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

6 dan, utorak – 07.05.: BOGOLJUBOVO – SUZDALJ – PERESLAVLJ-ZALESKI

bogoljubovo

 Doručak. Check-out iz hotela te polazak na izlet u Bogoljubski samostan (bivša rezidencija Andreja I. Bogoljubskog) ili  izlet u predivnu crkvu Pokrova Presvete Bogorodice na Nerlju, sagrađenu u 12. stoljeću od bijelog kamena (ovisno o vremenskim uvjetima). Nastavak vožnje za Suzdalj (cca 35 km). Razgled Suzdalja s posjetom samostana. Ono što očarava svakog posjetilja Suzdalja jest ljepota drvene arhitekture koja, uronjena u zelenilo i ljepotu prirode, stvara vedru umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki zvonici očuvanih crkava i drevni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja u stvaranju ruske povijesti. Zanimljivo je da se u Suzdalju skriva više od 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi od njih na popisu su Svjetske kulturne baštine. Ručak u restoranu. Polazak za Pereslavlj-Zaleski (cca. 140 km). Smještaj u hotelu. Noćenje.

7.dan, srijeda – 08.05.: PERESLAVLJ-ZALESKI – SERGIJEV POSAD – MOSKVA – ST.PETERSBURG

pereslavl-zalesskiy

Doručak. Check-out iz hotela te polazak na razgled grada. Pereslavlj – Zaleski je jedan od najstarijih ruskih gradova osnovan 1152. godine knezom Jurijom Dolgorukim te ima predivne arhitektonske i povjesne spomenike. U Pereslavlju je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovodja koji je odbranio Rusiju od švedskih, mongolsko-tatarskih i litvanskih napada i koji u životu nije izgubio nijednu bitku. Ovdje, na jezeru Pleščejevo, car Petr I je u mladosti započeo stvaranje ruske flote sa takozvanom „zabavnom flotom“. Posjeti ćemo Crveni trg, Nikolski ženski samostan i Petrovu „Zabavnu flotu“. Polazak za Sergijev Posad (cca 70 km). Ručak. Izlet u samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan je uvršten u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa Andreja Rubljova. Polazak za Moskvu (60 km) na željeznički kolodvor. Većernim brzim vlakom Sapsan ćemo otputovati u St. Petersburg (3,5-4 sata). Transfer u hotel. Smještaj. Noćenje.

8 dan, četvrtak – 09.05.: ST.PETERSBURG – ZAGREB

Doručak. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h.  

 

Save

Save


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 02.05.2019. 1-10 osoba
02.05.201911990,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 02.05.2019.

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Zlatni Prsten – Bogatstva Drevne Rusije 8 dana, 02.05.2019.

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu