RUSIJA

RUSKA VIZA ZA HRVATSKE DRŽAVLJANE

Zbog državnog praznika u Rusije Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu neće raditi 01., 08. i 09. Svibnja 2017

Od 1. travnja 2013. državljanima RH za ulaz u RF potrebna je RUSKA NACIONALNA VIZA.

TURISTIČKA VIZA
  1. Potvrda о prihvatu stranog turista u Rusiji od nadležne ruske turističke agencije (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u).
  2. Putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimum 30 000 eur (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u).
  3. Popunjeni elektronski upitnik (preuzeti) – neophodno zapamtiti ID kod upitnika i lozinku
  4. Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 6 mjeseci, sa jasnim prikazom lica anfas bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
  5. Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice(a) i koja mora vrijediti 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.

Rokovi izdavanja:

Turistička viza redovan postupak – 7 radnih dana

Turistička viza hitan postupak – 3 radnih dana

POSLOVNA VIZA
  1. Pozivno pismo od ruske firme ili original zamolba nacionalnih gospodarskih udruga ili nadležnih ministarstava i ustanova države-primateljice (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u)
  2. Putno zdravstveno osiguranje s pokrićem minimum 30 000 eur (možete dobiti u ATLANTIS TRAVEL-u)
  3. Popunjeni elektronski upitnik (preuzeti) – neophodno zapamtiti ID kod upitnika i lozinku
  4. Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 6 mjeseci, sa jasnim prikazom lica anfas bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
  5. Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice i koja mora vrijediti 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.

Rokovi izdavanja:

Jednokratna ili dvokratna viza redovan postupak – 7 radnih dana.

Jednokratna ili dvokratna viza hitan postupak – 3 radnih dana.

Višekratne vize redovan postupak – 11 kalendarskih dana.

VIZNA PODRŠKA
Odlučite li se na turističko putovanje, privatni posjet prijateljima i rodbini u Rusiji ili putujete poslovno, naša turistička agencija Atlantis Travel uz svoju agenciju Atlantis Holiday u Moskvi, registriranu u ruskom MVP, pruža Vam:

– Usluge ishođenja poslovnih i turističkih viza
– Izdavanje original vaučera i potvrde od ruske agencije, na osnovi kojih se može dobiti turistička viza
– Izdavanje poslovnih pozivnih pisama za ishođenje poslovnih viza
– Konzultacije o vizama za Rusiju i o Veleposlanstvu RF
– Pravilno ispunjavanje upitnika za vizu
– Konzultacije o ishođenju pozivnih pisama
– Uslugu rezervacije smještaja u Rusiji
On-line rezervaciju aviokarata
On-line osiguranje ALLIANZ

Ukoliko biste radije ishođenje vize prepustili nekom drugom i uštedjeli svoje dragocjeno vrijeme, naši profesionalni djelatnici s dugogodišnjim iskustvom rado će Vam pomoći.

TURISTIČKA VIZA

 

Naknade konz.ureda za izdavanje vize, kn (obavezno)

 

Vaučer+potvrda

od ATLANTIS TRAVELA, kn

 

USLUGA ishođenja vize, kn

(PDV je uključen)

 

Cijena vize, kn

Jednokratna viza
redovan postupak

475

Vaš vaučer

180

655

Jednokratna viza

redovan postupak

475

375

125

975

Dvokratna viza

redovan postupak

475

750

125

1 350

Jednokratna viza

hitan postupak

750

Vaš vaučer

180

930

Jednokratna viza

hitan postupak

750

375

125

1 250

Dvokratna viza

hitan postupak

750

750

125

1 625

 

POSLOVNA VIZA

 

Naknade konz.ureda za izdavanje vize*, kn (obavezno)

Poslovno pozivno pismo, kn

USLUGA ishođenja vize, kn

(PDV je uključen)

Cijena vize, kn

Jedokratna, dvokratna, višekratna viza

475

Vaše pismo

180

655

Jednokratna viza

(na 90 dana)

475

700

125

1 300

Dvokratna viza

(na 90 dana)

475

780

125

1 380

Višekratna viza

(na 365 dana)

475

1100

125

1 700

Višekratna viza (na 3 godine)

475

2500

125

3 100

Jedokratna, dvokratna, višekratna viza

hitan postupak

750

Vaše pismo

180

930

Jednokratna viza

(na 90 dana)

hitan postupak

750

700

125

1 575

Dvokratna viza

(na 90 dana)

hitan postupak

750

780

125

1 655

Višekratna viza

(na 365 dana)

hitan postupak

750

1100

125

1 975

REGISTRACIJA STRANCA U MIGRACIJSKOJ SLUŽBI RUSKOJ FEDERACIJE

Registracija boravka stranaca u RF rokom do 30 dana

400 kn

Registracija boravka stranaca u RF rokom do 90 dana

700 kn

Cjenik vrijedi od 01.06.2016.
Cijene vrijede za plaćanje u gotovini.

Svi stranci se, ukoliko će boraviti u Rusiji duže od tjedan dana, nakon dolaska u roku od 7 dana moraju prijaviti u Migracijsku službu.

Za sva dodatna pitanja ili ponudu možete se obratiti na:

ru@atlantis-travel.hr
zagreb@atlantis-travel.hr
tel.: +385 1 48 111 55
mob.: +385 91 222 222 5
skype atl_marinaru

 

———————————————————————————————————————————————

NAJČEŠĆA PITANJA

Koliko je maksimalno dopušteno biti u Rusiji?
Period ukupnog boravka u Rusiji tijekom godine dana ne smije biti duži od 180 dana.

Da li se treba prijaviti na policiju čim dođem u Rusiju?
Svi stranci, nakon dolaska u Rusiju u roku od 7 dana moraju se prijaviti u Migracijskoj službi, osim stranaca koji su dosli u Rusiju na manje od 7 dana.

Kada mogu ponovno posjetiti Rusiju nakon što sam već bio/bila u Rusiji i vratio/la se?
Nema ograničenja što se tiče ulaska, izlaska i ponovnog ulasku u Rusiju. Ponovni posjet možete organizirati odmah nakon što ste se vratili.

Koliko maksimalno stranac može biti u Rusiji
Prema ruskom zakonu o strancima, ima ograničenje na boravak u Ruskoj Federaciji i to je 90 dana svakih 180 dana.

Period važenja vize određen je datumima na aviokartama ili se može razlikovati?
Aviokarte se ne uzimaju u obzir za vađanje vize. Ako vadite jednokratnu vizu – period njezina važenja mora biti usklađen s datumima na pozivnom pismu i vaučeru.

Prihvaća li Veleposlanstvo RF umjesto turističkog vaučera potvrdno pismo (confirmation letter) od hotela iz Rusije?
Da. Za ishođenje turističke vize Veleposlavnstvo prihvaća potvrdu od ruske turističke agencije ili hotela registrirane u Ruskoj Federalnoj agenciji za turizam, i posjeduju tzv “reference number” kao što je ATLANTIS HOLIDAY MBT 013946.

Da li se može ishoditi višekratna viza sa rokom većim od godinu dana?
Da, pod uvjetom da ste prije imali višekratnu vizu sa rokom na godinu dana. Nakon što Vam je istekla višekratna viza s rokom od 2 godine, možete zatražiti vizu s rokom na 3 godine i tako sve do maksimum 5 godina.

Da li mi je potrebna viza, ako dolazim u Sankt Peterburg sa brodom?
Putnici na kruzerima mogu posjetiti Rusiju bez vize ukoliko njihov boravak ne traje dulje od 72 sata i ukoliko imaju rezervirano noćenje na kruzeru. Ovo pravilo se ne primjenjuje na putnike finskih i još nekolicine drugih kompanija. Putnici mogu napustiti brod bez turističke vize ukoliko sudjeluju u putovanju koje organizira kompanija-organizator krstarenja. Putnici koji ne sudjeluju u putovanju, a žele izaći sa broda, moraju ishoditi rusku turističku vizu u svojoj zemlji.

U svakom slučaju preporučamo vam da provjerite informacije o organiziranim turama u svakoj luci i o vizama s organizatorom krstarenja

 

Za sva dodatna pitanje, možete se obratiti na:

ru@atlantis-travel.hr
tel.: +385 1 48 111 55

servis 24 sata: +385 91 222 222 5
skype atl_marinaru

 

« Vrati se na prethodnu stranicu