AZERBAJDŽAN

AZERBAJDŽANSKA VIZA ZA DRŽAVLJANE HRVATSKE

ELEKTRONSKA VIZA 
  • obrazac zahtjeva za izdavanje vize  (preuzeti)
  • fotografija za dokumente dimenzije 3×4 cm (u formatu JPG)
  • sken glavne stranice putovnice (u formatu JPG). 

Cijena E-vize  – 200 kn  (u roku od 3 radnih dana)

Usluga Atlantis Travel 125 kn

TURISTIČKA VIZA
  • Jedan obrazac zahtjeva za izdavanje vize  (preuzeti)
  • Jedna (1) nova fotografija za dokumente dimenzije 3×4 cm (zalijepljena na obrascu)
  • Putovnica, važeća najmanje tri (3) mjeseca nakon datuma planiranog odlaska iz Azerbajdžana, s minimalno jednom slobodnom stranicom
  • Kopija glavne stranice putovnice
  • Voucher-potvrda od turističke organizacije primateljice ili hotela u Azerbajdžanu(sa žigom i potpisom)
  • Kopija Potvrde o upisu tvrtke u odgovarajući Registar, izdana od strane nadležnog tijela Republike Azerbajdžana
  • Potvrda rezervacije karte
  • Dokaz  o uplati pristojbe za izdavanje vize

Konzularne pristojbe za jednokratne i višekratne vize – 275 kn  (u roku od 10 radnih dana)

Usluga ishođenja vize  uz rezervaciju smještaja preko ATLANTIS TRAVELa – 125 kn po putovnice.

Usluga ishođenja vize uz Vašu rezervaciju  – 300 kn po putovnice.

POSLOVNA VIZA
  • obrazac zahtjeva za izdavanje vize (preuzeti)
  • 1 fotografija 3 x 4 cm (zalijepljena na obrascu)
  • važeća putovnica
  • Pozivno pismo (sa žigom i potpisom) od stranke pozivatelja ili partnera u Azerbajdžanu i identifikacijski broj poreznog obveznika (VÖEN) relevantne organizacije
  • kopija glavne stranice putovnice
  • dokaz o uplati pristojbe za izdavanje vize

Konzularne pristojbe za jednokratne i višekratne vize 275 kn  (u roku od 10 radnih dana)

Usluga ishođenja poslovne vize – 300 kn po putovnice.

Za dobivanje vize za dvokratni i višekratni ulaz potrebno je priložiti pozivno pismo odobreno od strane Ministarstva vanjskih poslova Republike Azerbajdžan.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte:
ru@atlantis-travel.hr
zagreb@atlantis-travel.hr
tel.: +3851 48 111 55, service 24 sata: +385 91 222 222 5

HRVATSKA VIZA ZA DRŽAVLJANE AZERBAJDŽANA

Od 31. ožujka 2013. državljanima Azerbajdžana i dr. ZND za ulaz u RH neophodna je HRVATSKA NACIONALNA VIZA.

IZNIMKA: U 2014. godini državljani Azerbajdžana i dr. ZND mogu ulaziti u RH uz:  
a) važeću dozvolu za privremeni boravak u jednoj od zemalja-potpisnica Šengenskog dogovora ili
b) važeću šengensku vizu tipa C ili mnogokratnu šengensku vizu tipa D.

VAŽNO:
•   potpuno je irelevatno jesu li stranci prvo ušli na Schengenski prostor ili ne. Bitno je da imaju valjanu schengen vizu te da prilikom izlaska iz RH mogu ući na prostor Schengena.
•    navedeni dokumenti trebaju biti važeći u vrijeme ulaska i izlaska iz RH, tj. trebaju omogućiti ponovni ulazak na teritorij zemalja-potpisnica Šengenskog dogovora.

TURISTIČKA VIZA

•    velikim slovima popunjen obrazac zahtjeva za vizu na latinici s osobnim potpisom turista (preuzeti)
•    original vaučera od nadležne hrvatske agencije (možete dobiti u ATLANTIS TRAVELu)
•    važeća putovnica (mora vrijediti bar još 3 mjeseca nakon završetka putovanja te imati dvije slobodne stranice)
•    2 fotografije 3,5 х 4,5 – u boji, krupni kadar lica, na bijeloj pozadini
•    potvrda o putnom osiguranju

Obična viza – 35 euro
Hitna viza – 70 euro

Nepunoljetna osoba – putuje li sama ili u grupi treba dodatno:
•    priložiti kopiju rodnog lista
•    ovjeren original odobrenja jednog od roditelja. Prijevod na hrvatski jezik ne treba.
•    u slučaju organiziranog putovanja grupe maloljetnih osoba treba službena potvrda organizatora.

Za državljane: AZERBAJDŽANA,  TADŽIKISTANA, UZBEKISTANA, KIRGIZSTANA, TURKMENISTANA
nadležno je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Turskoj:
0090 312 446 0831, 446 9460
Kelebek Sokak 15/A
06700 G.O.P. – Ankara
ankara@mvpei.hr
http://tr.mvp.hr

 ČESTA PITANJA

Da li se moze vaditi turistička viza samostalno u Veleposlanstvu RH?
Da, naravno, ali u tom slučaju dodatno morate imati:
– Potvrdu o zaposljenju
– Potvrdu iz banke
– Povratnu karta

Prihvaća li Veleposlanstvo potvrdu smještaja od booking.com ili sl., ili od hotela u Hrvatskoj?
 
Ne! Potreban je originalni vaučer hrvatske turističke agencije. Hrvatski hoteli i turističke agencije mogu koristiti SUSTAV ZA IZDAVANJE VAUČERA  Atlantis Travela (ulogirati se)

Državljanin sam Azerbaidjana. Mogu li predati dokumente za vizu u ured u Moskvi ili Veleposlanstvo RF u Moskvi?
Nažalost, ne. Samo u slučaju da imate rusku vizu koja vrijedi više od 90 dana ili prebivalište ili prijavljen boravak u RF ili Bjelorusiji.

Mogu li u RH ući sa šengenskom vizom C ili D i na koji način? Moram li prvo posjetiti zemlju za koju posjedujem šengensku vizu, a zatim RH?
Možete. Nije važno u koju ćete zemlju prvo, možete prvo posjetiti RH, a zatim zemlju za koju posjedujete vizu i obratno.

Postoji li mogućnost da nakon 1. srpnja 2013 bude dovoljna šengenska viza za ulazak u RH?
Ulazak u RH uz šengensku vizu dozvoljen i nakon 01.07.2013.
Što ako mi vizni dokumenti isteknu tijekom boravka u RH?
Dokumenti moraju biti važeći u vrijeme ulaska i izlaska iz RH, tj. trebaju omogućiti ponovni ulazak na teritorij zemalja-potpisnica Šengenskog dogovora, inače Vas očekuju novčane kazne, čak i sudska tužba. Produljenje vize možete zatražiti u policijskoj postaji ili policijskoj upravi po mjestu boravka prije isteka roka valjanosti ili trajanja boravka odobrenog vizom te zatražiti PUTNI LIST koji se izdaje na osnovi dokaza:

– o višoj sili
– iznenadne teške bolesti podnositelja zahtjeva
– nepredviđenom događaju kod članova uže obitelji koji žive u Republici Hrvatskoj (teška bolest, smrt i sl.)
– darovanju organa
– slično,

zbog kojih osoba nije u stanju putovati.

Moram li osobno dolaziti u Veleposlanstvo ako rezerviram putovanje preko turističke agencije?
Osobni dolazak nije potreban, ali Veleposlanstvo zadržava pravo pozvati turista.

Moram li prilagati potvrdu o iznosu na računu ako rezerviram putovanje preko turističke agencije?
Ne, ta je potvrda potreba samo u slučaju individualno organiziranog putovanja.
    
Idem li sa sinom/kćerkom koji nisu punoljetni na odmor u RH, trebam li ovjereno dopuštenje drugog roditelja?
Ne.

Koji je maksimalno rok važenja vize za RH?
Maksimalni rok je do 90 dana, tj. 3 mjeseca, no pri tome se uzima u obzir dokument o trajanju posjeta, npr. voucher ili pozivno pismo gdje su navedeni datumi trajanja posjeta i prema kojima se određuje rok važenja vize.

Putujem u Sloveniju preko Zagreba. Slijećem u Zagrebu gdje ostajem cijeli dan. Trebam li u tom slučaju vizu za RH?
Da, potrebna je dvokratna hrvatska tranzitna viza za sve turiste koji putuju u dr. zemlju preko Zagreba, Pule, Dubrovnika i dr. gradova.

Idemo li na krstarenje tijekom kojega se zaustavljamo u Dubrovniku, je li potrebna viza za RH?
Da, u protivnom nećete moći sići s broda u hrvatskom gradu u kojem se brod zaustavio.

Što mi je potrebno za vizu u slučaju da putujem automobilom u RH?
Potreban je standardni paket dokumenata, no umjesto povratnih zrakoplovnih karata treba imati kopiju vozačke dozvole, kopiju prometne dozvole.

Što je potrebno putujem li s kućnim ljubimcem u RH?
Potreban je čip, veterinarska putovnica s potvrdom da je ljubimac zdrav, potvrda o cjepljenju protiv bjesnoće koja nije starija od 6 mjeseci. Životinjama mlađim od 6 mjeseci nije dopušen ulazak u RH.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu