Krstarenje Volgom – Krstarenje Rusijom

Doživite ljepote najveće europske rijeke – Volge i upoznajte neke od najznačajnijih kulturno-povijesnih znamenitosti Rusije. Više…

 

 

 

 

 

 

U paket krstarenje uključeno:

– zrakoplovna karta (ekonomska klasa) Beograd – Moskva – St. Peterburg i Moskva – Beograd
– smještaj na brodu uz puni pansion (doručak – švedski stol, ručak- lunch paket, večera – meni)
– jedna prtljaga – besplatno za jednu torbu do 23 kg (višak prtljage se dodatno naplaćuje)
– smještaj u odgovarajućim kabinama
– prijevoz zračna luka – brod – zračna luka
– razgledavanje grada i izleti s ulaznicama prema programu
– usluge vodiča
– koktel dobrodošlice – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca
– Kapetanska gala-večera
– zabavni program na brodu – igre, filmovi, satovi ruskog jezika, posjet kapetanskom mostu
– živa glazba svake večeri na brodu
– tri koncerta

Upoznajte otok kiži i druge znamenitosti

Krstarenje 1. dan: Sankt Peterburg

Dolazak u Sankt Peterburg. Transfer do broda. Odlazak na panoramski razgled grada autobusom (bez ulaska u objekte). St. Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu. Nalazi se na obali Finskog zaljeva i delti rijeke Neve. Ima 93 kanala i 45 otoka. Grad je 1703. god. osnovao Petar I. U razdoblju od 1712. do 1918. god. bio je glavni grad Rusije. Sa 5 milijuna stanovnika St. Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji. Zbog izuzetne ljepote zovu ga i „Sjeverna Venecija“. Panoramsko razgledavanje grada uključuje razgledavanje Nevskog prospekta, crkve Spasa na krvi, Nacionalne biblioteke, Kazanjske Saborne crkve, zgrade Admiraliteta, Dvorskog trga i Brončanog konjanika (spomenik Petru I), manastira Smoljnij, Isakijevske crkve, Petropavlovske tvrđave, više stotine fascinantnih mostova, kao i drugih spomenika najpoznatijih arhitekata tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Montferrand i Kvarengi. Smještaj u kabine od 17 h. Prva usluga na brodu večera. Noćenje.

Fakultativni izlet: Vožnja rijekama i kanalima.

Krstarenje  2. dan: Sankt Peterburg

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping ili mogućnost fakultativnog izleta. Ručak – lunch paket ili na brodu. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.

Fakultativni izlet: Petergof – dvorac i park sa fontanama; Obilazak Carskog sela (Katarinin dvorac). Petergof ili Petrov dvorac – nastao je početkom XVIII stoljeća, udaljen od St. Peterburga 34 km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim kipovima. Carsko selo. Nalazi se na 30km od St. Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadivit će Vas najluksuznija palača Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. godine je otvorena Jantarna soba.

Krstarenje 3. dan: St. Peterburg – isplovljavanje u 19.00

Doručak. Slobodno vrijeme uz mogućnost dodatnih izleta u Sankt Peterburgu. Ručak. Večera. Noćenje.

Fakultativni izlet: Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirkom od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr.  Jusupov dvorac

Krstarenje 4. dan: Verhnie Mandrogi (13.30 – 17.00)

Doručak. Odlazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali rijeke Svir u Lenjingradskoj oblasti, nedaleko od grada Podporožje. Zaustavljanje na obali rijeke Verdant. Mogućnost rekreacije i opuštanja u okruženju prekrasnih pejzaža. Šetnja u prirodi. Ručak na obali – roštilj. Večera. Noćenje.

Krstarenje  5. dan: otok Kiži (08.00 – 11.00)

Doručak. Dolazak na otok Kiži u sjevernom dijelu jezera Onjega. Onješko jezero drugo je po veličini u Europi i jedno od najčišćih na svijetu. Jezero ima oko 1650 otoka, a najpoznatiji među njima je otok Kiži. Kiži je istinski praznik za oči. Crkva Preobraženja s 22 kupole predstavlja remek-djelo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog čavla ili metalnog dijela. Legenda kaže da je njezin graditelj Nestor po završetku svog posla bacio sjekiru u jezero rekavši: „Crkva, kao ova moja, ne postoji nigdje drugdje, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vrijeme na brodu. Večera. Noćenje.

Krstarenje  6. dan: Gorici – zelena oaza (13.00 – 17.00)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Nakon ručka slijedi odlazak u zanimljivo i tipično rusko selo Gorici. Slobodno vrijeme za istraživanje, opuštanje i druge aktivnosti. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

Fakultativni izlet: Posjet Kirilo-Belozerskom samostanu iz XIV stoljeća, i Muzej ikona.

Krstarenje 7. dan: Jaroslavlj (15.00h – 19.00)

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – launch-paket ili na brodu. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledavanje drevnog ruskog grada koji ima preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u 11.  st. Jaroslavlj je poznat po brojnim vrijednim spomenicima koji svjedoče o njegovoj bogatoj i važnoj povijesti. Posebno se izdvajaju samostan Spaso-Preobraženski u sklopu kojeg je u 16. st. izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva svetog Spasitelja. Jedan od najljepših spomenika kulture je i crkva Ilije Proroka  iz 17. st. s predivnim freskama na zidovima. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

Krstarenje 8. dan: Uglič (08.00 – 12.00)

 

Doručak. Dolazak u Uglič, jedan od gradova Zlatnog prstena. Ručak – launch paket ili na brodu. Razgledavanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban dojam ostavlja pogled na grad s rijeke Volge: crkva Uskrsnuća, crkva svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj s najstarijom građevinom Ugliča – dvorcem princa Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva.  Kapetanska večera na brodu. Noćenje.

Krstarenje 9. dan: Moskva (dolazak u Moskvu u 13.00)

Krstarenje 10. dan: Moskva

Doručak. Slobodno vrijeme uz mogućnost dodatnih izleta u Moskvu i okolicu koji će vam otkriti slavna i ona manja poznata mjesta u okolici Moskve i druge moskovske znamenitosti. Ručak – launch paket ili na brodu. Večera. Noćenje.

Fakultativni izlet: Sergijev posad – jedan od najstarijih i najpoznatijih ruskih samostana, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, bivša rezidencija ruskog patrijarha; Tretjakovska galerija. Noćna metro tura.

Krstarenje  11. dan: Moskva

Bajkovito krstarenje jedanaestog se dana završava. Posljednja usluga na brodu – doručak. Prijevoz u zračnu luku i povratak.

« Vrati se na prethodnu stranicu