Otvorena ekspresna ruta Astana-Atyrau-Astana

Novi Kazakhški brzi Talgo train vozi jednom u četiri dana. Vrijeme tranzita je 22 sati 57 minuta iz Astane do Atyrau i 22 sati i 15 minuta natrag. Uvođenjem te ekspresne željezničke linije broj 19/20 vrijeme putovanja iz Astane do Atyrau,  udaljenosti 1839 km, smanjena je s 33 na 22 sata.

Vlak ima 27 vagona, od kojih su 22 za prijevoz putnika. To su dva “Grand” vagona klase luksuznih apartmana, dva “Business” (double) klase i 18 “Turist” klase. Vlak ima tri tehnička vagona, vagona za ručanje te bar vagona.

Jedan od vagona “Grand” klase je dizajniran za putnike s invaliditetom i opremljen posebnim liftom koji im omogućuje kretanje unutar vagona, s obje visoke i niske platforme. Taj vagon ima tuš, WC, posebno opremljena vrata i gumb za poziv.

“Tulpar – Talgo“ vagoni imaju visoku udobnost i lagan dizajn i proizvedeni su korištenjem najnovijih tehnologija i prilagođeni posebno klimatskim uvjetima Kazahstana. Oni imaju centralizirani sustav napajanja, klima uređaj, električni upravljački sustav sigurnosti. Osim toga, opremljeni su posebnim sustavom za čišćenje toaleta.

« Vrati se na prethodnu stranicu