Ekonom putovanje u St. Petersburg i Moskvu za mlade, 8 dana, 27.08.

 

Maturalac u St. Petersburgu i Moskvi

Osmodnevno putovanje u Rusiju savršena je prilika da bolje upoznate nevjerojatnu Moskvu i uživate u prelijepom Petersburgu. Doživite nezaboravnu romantiku ova dva čarobna grada i uživajte u prizorima dana i noći koji će Vas ostaviti bez daha.

CIJENA UKLJUČUJE:

* Smještaj u hostelima višekrevetnim sobama u St Petersburgu I Moskvi

* 7 polupansiona

* Transfere aerodrom –  hostel – aerodrom, hostel – željeznički kolodvor – hostel

* Prijevoz na izletima  

* Povratnu zrakoplovnu kartu na direktnim letovima Zagreb-St. Petersburg- Zagreb, ekonomska klasa

* St.Petersburg: panoramski razgled grada, posjeta Utvrdi Petra i Pavla, Katedrali Sv.Izaaka

* Moskva: panoramski razgled grada, razgled Kremlja, metro tura, Stari Arbat, crveni trg

* Karte za brzi vlak SAPSAN

* Vođenje sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku

* Potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize

CIJENA NE UKLJUČUJE:

* Zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 800 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)

* Vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)

* Putno zdravstveno osiguranje + osiguranje od nezgode 131 kn

* Fakultativne individualne izlete: u St. Petersburgu (Carsko selo, Ermitaž) u Moskvi (muzej-panorama Borodino, izlet brodom po rijeci Moskvi).Fakultativne izlete je potrebno rezervirati I platiti prilikom rezervacije aranžmana.

* Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

* Dodatne obroke I usluge koji nisu navedene u programu

PROGRAM RAĐEN NA BAZI MINIMUM 25 OSOBA 

Fakultativni individualni izleti

Trajanje izleta (sati)

Cijena po osobi u kn (Min 15 osoba)
St Petersburg
Krstarenje Nevom (vodič + brod)1,5150
Peterhof (prijevoz, ulaznice, vodič, ručak)5420
Carsko selo, Puškin (prijevoz, ulaznice, vodič, ručak)5420
Ermitaž (vodič, ulaznice)3220
Moskva
Tretjakovska galerija (ulaznice, vodič)2220
Muzej-panorama Borodino (ulaznice, vodič)2220
Izlet brodom po rijeci Moskve (brod, audiovodič)2,5220

VAŽNO!!!

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjena cijena ulaznica u objekti, koji se posječuje
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.  
Fakultativne izlete je potrebno rezervirati unaprijed.

 

Maturalac u St. Petersburgu i Moskvi

1. dan, 27.08.2017 – nedjelja: ZAGREB – ST.PETERSBURG

new_holland_drone_viewPolazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u 18:00 u St.Petersburg, sjevernu rusku prijestolnicu. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom koraku. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središe Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hostela. Smještaj. Večera u lokalnom restoranu.  Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, 28.08.2017 – ponedjeljak: ST.PETERSBURG

zimska-palacaDoručak. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti grada (izvana) s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), katedrala I trg Sv.Izaka. Posjeta Utvrdi Petra i Pavla, koja je projektirana da zaštiti novo pridobijenu zemlju od osvajačkih Šveđana, a izgubila je svoj vojni značaj i prije nego je dovršena. Njezini topovi nikad nisu vidjeli nikakve vojne akcije i upotrebljavani su jedino kao signal za upozorenje od poplava. Katedrala Sv. Petra i Pavla je sveto mjesto ukopa svih ruskih careva, počevši od Petra Velikog. Posjeta katedrali Sv. Izaka, koja se izdvaja među arhitekurnim remek-djelima. Izgrađena je u stilu kasnog klasicizma, a gradnja je trajala oko 40 godina. Pozlaćenu kupolu moguće je vidjeti iz skoro svakog dijela grada, a s njezina vrha možete uživati u prekrasnom pogledu na cijeli grad. Katedrala je posvećena 1858. godine i glavna je peterburška crkva u kojoj su se krstili mnogi članovi carskih obitelji. Slobodno vrijeme u centru grada. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. dan, 29.08.2017 -utorak: ST.PETERSBURG-CARSKO SELO (fakultativno)

carsko-seloDoručak. Predlažemo Vam poludnevni izlet u 25 km udaljeno Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorove iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera.  Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Povratak u St Petersburg. Večera u restoranu. Noćenje.

4. dan, 30.08.2017 – srijeda: ST.PETERSBURG/ERMITAŽ (fakultativno)

Puno vam hvala za dobro organizacijo izletaDoručak. U jutarnjim satima predlažemo Vam odlazak na fakultativni poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5. dan, 31.08.2017 – četvrtak: ST.PETERSBURG-MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)

sapsan-trains-in-moscowDoručak. Check-out iz hostela i transfer na željeznički kolodvor. Prijevoz brzim vlakom Spasan za Moskvu. Putovanje traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Bezbrojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Panoramski razgled Moskve, Vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski samostan i dr. Večera. Transfer u hostel. Smještaj. Noćenje.

6. dan, 01.09.2017 – petak: MOSKVA – KREMLJ

MOSKVA 1.DANDoručak. Izlet pješice “Podzemni dvorci Moskve” – saznat ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Stanice se često nazivaju podzemnim dvorcima jer, zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Izlet u Moskovski Kremlj. Kremlj nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznat ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikad nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Šetnja Starim Arbatom. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, 02.09.2017 – subota: MOSKVA-MUZEJ BORODINO-KRSTARENJE RIJEKOM MOSKVOM (fakultativno)

moscow-kremlinDoručak. Odlazak u posjet muzeju-panorame „Borodinske bitka“ dio je velikog povijesnog memorijala u spomen pobjede u ratu protiv Napoleonove vojske 1812. koji uključuje slavoluk podignut 1827. te vojni muzej sa statuama i vojnom opremom. Panorama „Borodinske bitke” sadrži oslikano platno postavljeno u krug, plan bitke i posebno osvjetljenje koje ostavlja dojam kao da se likovi kreću. Dužina slike „Borodino” postavljene u krug je 115 m, a visina 15 m. Autor je prikazao vrhunac bitke kada su se obje vojske borile na život i smrt. Sve to je praćeno zvučnim efektima koji oponašaju elemente borbe i dijelovima uvertire Čajkovskog „1812. godina”. Iako je prvotno zamišljen kao muzej jednog eksponata – platna na kome je naslikana bitka, vremenom je sakupljena velika zbirka slika, grafika, predmeta i oružja iz  Rusko-francuskog rata 1812. godine. Izlet brodom po rijeci Moskva. Putovanje rijekom Moskvom  pruža vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i iz jedne druge perspektive upoznate glavne povijesne I kulterne centre  ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Za vrijeme vožnje brodom  bit će poslužen ručak u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan, 03.09.2017 – nedjelja: MOSKVA- ST.PETERSBURG (BRZI VLAK SAPSAN) – ZAGREB

avionDoručak. Check-out iz hotela. Organizirani transfer na željenički kolodvor i putovanje brzim vlakom Sapsan u St Petersburg. Putovanje vlakom traje 3,5-4 sata. Dolazak u St.Petersburg. Slobodno vrijeme. Ručak. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h.


Odaberite vrstu hotela u kojima želite odsjedati:

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Ekonom putovanje u St. Petersburg i Moskvu za mlade, 8 dana, 27.08. 1-25 osoba
27.08.20175680,00kn

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Ekonom putovanje u St. Petersburg i Moskvu za mlade, 8 dana, 27.08.

Hoteli

HoteliStars
Nadoplata za jednokrevetnu sobu: izaberite broj osoba


Opcije ture i datumi

Ekonom putovanje u St. Petersburg i Moskvu za mlade, 8 dana, 27.08.

dodatni izleti
Kontakt informacije

Cijena po osobi:
Nadoplata za jednokrevetnu sobu:
« Vrati se na prethodnu stranicu