Opći uvjeti

1. Russia.hr je portal koji nudi usluge rezervacije smještaja, transfera, tura, hotela i zrakoplovnih karata te pomaže u organizaciji putovanja.

2. Russia. hr u vlasništvu je agencije Atlantis travel d.o.o.

3. Korisnik portala dužan je pridržavati se svih odredbi i uvjeta korištenja koji će biti navedeni u sljedećem tekstu.

4. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Russia.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web-stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj i platformu ove web-stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

5. Atlantis travel d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) portala Russia.hr. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava.

6. Portal Russia.hr  sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje portala Russia.hr koristite na vlastitu odgovornost i Atlantis travel d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

7. Russia.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

8. Russia.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala Russia.hr . Podatke o korisniku neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

9. Russia.hr ima pravo, u skladu sa zakonom, prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala.

10. Russia.hr prikuplja podatke prvenstveno s ciljem da Vam pruži sigurno, učinkovito i individualno korištenje usluga, za optimizaciju usluga, za slanje ciljanih marketinških i promotivnih ponuda, uključujući i ponude naših partnera, za obavijesti o novim ponudama te za razjašnjavanje i otklanjanje prekršaja ovih Uvjeta.

11. Russia.hr sadrži i oglasna mjesta tvrtke Google koja putem oglasnih kodova također može doći do određenih podataka o korisnicima portala Russia.hr, a također isključivo u svrhu poboljšanja svog oglasnog sadržaja. Google se prilikom prikupljanja takvih podataka drži ovih Pravila o privatnosti http://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/.

12. Russia.hr nastoji u svakom pogledu učiniti sadržaje korisnim i donijeti što više informacija korisniku, ali ne odgovara za moguće netočne sadržaje objavljene na stranicama ili za sadržaje koji nisu ažurirani.

13. Russia.hr ne odgovara za moguće prekide i greške u radu portala Russia.hr te ne može garantirati da će svi sadržaji u svakom trenutku biti dostupni i da će neometano funkcionirati. Uočite li bilo kakve greške, molim Vas da nas o tome obavijestite putem maila na adresu: web@atlantis-travel.hr

14. Portal Russia.hr te svi zaposlenici portala Russia.hr i turističke agencije Atlantis travel d.o.o. ne odgovaraju za štetu nastalu zbog krivnje treće strane, partnera-pružatelja usluga (hoteli, pružatelji usluge transfera, zrakoplovne tvrtke itd.)

15. Portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. ne odgovaraju za prtljagu ili druge privatne stvari koje su uništene, izgubljene, oštećene ili ukradene (preporuča se najam sefa ukoliko postoji takva mogućnost ili uplata putnog osiguranja koje uključuje i osiguranje prtljage). Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se pružatelju usluge smještaja, agenciji i nadležnoj policijskoj postaji.

16. Izdavanje vize ili vouchera naplaćuje se i nije moguće dobiti povrat novaca za njih u slučaju otkaza putovanja.

17. Transfer se može otkazati maksimalno 3 dana/72 sata prije zakazanog datuma korištenja. Otkaže li se unutar kraćeg roka, povrat se novca ne izvršava.

18. Portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. ne preuzimaju odgovornost u slučaju povrede, nesreće, smrti, bilo kakve štete, gubitka ili odgađanja usluga od treće strane, bilo klijenta, bilo drugih pružatelja usluga.

19. Za svaku rezervaciju, korisnik će dobiti na svoj mail potvrdu o izvršenoj rezervaciji te predračun za uslugu s navedenim rezerviranim uslugama, detaljima potrebnim za uplatu te datumom do kojeg treba uplata biti izvršena.

20. U slučaju da uplata ne bude izvršena ili primljena, portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. zadržavaju pravo otkaza svih rezerviranih usluga te terećenja za nastalu štetu.

21. Cijena smještaja uključuje osnovnu uslugu smještaja i specificirana je u ponudi. Cijene prezentirane na web-stranicama portala informativnog su karaktera, vrijede cijene navedene u ponudi. Posebne usluge nisu uključene u cijenu smještaja te ih gost plaća posebno. Ove usluge gost treba zatražiti prilikom rezervacije. Dakle, sve usluge koje nisu naznačene na ponudi ili voucheru gost plaća posebno u slučaju konzumacije istih.

22. Agencija zadržava pravo promjene objavljenih cijena (u slučaju promjene cijena smještaja od strane pružatelja usluga ili promjene tečaja). Ukoliko se promjena dogodi prije uplate akontacije i/ili potvrde rezervacije od strane gosta, agencija obavještava gosta o promjeni cijene.

23. Uvjeti otkaza rezervirane usluge od strane klijenta/korisnika:

 • u slučaju da se ne pojavi ili da uslugu otkaže do tri dana prije zakazanog datuma dolaska, klijent je dužan platiti puni iznos rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 7 do 3 dana prije dolaska, dužan je platiti 80% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 14 do 8 dana prije dolaska, dužan je platiti 50% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 21 do 15 dana prije dolaska, dužan je platiti 30% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 29 do 22 dana prije dolaska, dužan je platiti 20% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 30 i više dana prije dolaska, dužan je platiti 20 EUR

24. Smještajne jedinice su opisane prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije te na temelju   uvida u stvarno stanje smještaja prilikom objave. Standardi smještaja i ostalih usluga kod pojedinih mjesta i zemalja mogu biti različiti i nisu usporedivi.

25. Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan i uvredljiv na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • slanje lančanih poruka
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja, osobito sadržaja s reklamnom svrhom bez odobrenja Russia.hr
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja računalnog rada
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika 

26. Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava Wspay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se preko PBZ card-a korištenjem sustava Wspay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Stranice na kojima se unose podaci o kreditnim karticama ne pamte unešene podatke niti se podaci o brojevima kreditnih kartica spremaju u baze podataka.

27. Portal Russia.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

OPĆI UVJETI PUTOVANJA PUTNIČKE AGENCIJE ATLANTIS TRAVEL D.O.O.

1. OPĆE ODREDBE

Ovdje objavljeni opći uvjeti sastavni su dio ugovora između ATLANTIS TRAVEL, u daljnjem tekstu organizator putovanja,odnosno ovlaštene agencije i putnika koji prijavljujen odabrani aranžman. Ukoliko je u pojedinom programu objavljena odredba različita od objavljenih u točkama općih uvjeta putovanja, primjenjuje se odredba/uvjet u programu.

2. OBVEZE ORGANIZATORA PUTOVANJA

Organizator se obvezuje brinuti se o uslugama i izboru davalaca usluga pažnjom dobrog organizatora, te starati se o pravima i interesima putnika sukladno dobrim običajima u turizmu.Organizator putovanja se obvezuje provesti objavljeni program prema opisanom sadržaju.Organizator će ostvariti sadržaj aranžmana u potpunosti i na opisani način s eventualnima promjenama u redosljedu programa ili datuma putovanja,osim u slučaju izuzetnih okolnosti(rat, štrajkovi, nemiri, terorističke akcije, elementarne nepogode, sanitarni poremećaji, intervencija nadležnih vlasti i sl.)
Organizator ne snosi odgovornost zbog kašnjenja prijevoznika na koje nema utjecaja (avion, željeznica, brod..). Organizator putovanja dužan je čuvati osobne podatke putnika u bazi podataka, sukladno odluci uprave o načinu prikupljanja, obrade i čuvanju osobnih podataka i ne smije ih objavljivati niti davati trećim osobama bez izričite privole putnika. ATLANTIS TRAVEL ne odgovara za provedbu putovanja odnosno turističkih aranžmana kojima nije odgovorni organizator već samo posreduje u prodaji. vi aranžmani koje ATLANTIS TRAVEL zastupa kao posrednik posebno su označeni.U tom slučaju putnik potpisuje prijavnicu-ugovor s navedenim odgovornim organizatorom putovanja. Prije sklapanja ugovora o organiziranju putovanja, organizator putovanja ili agencija-posrednik stavlja na raspolaganje ugovaratelju odgovarajući promidžbeni materijal ili program u tiskanom ili elektronskom obliku, dostavlja mu sve relevantne informacije u svezi putovanja, te mu predaje opće uvjete putovanja koji su sastavni dio ovog ugovora i nudi mu paket putnog osiguranja i osiguranje od otkaza.

3.CIJENE ARANŽMANA

Cijene aranžmana objavljuju se u kunama po prodajnom tečaju za efektivu ček i kred. pisma Raiffaisen banke na dan 18.02.15 i vrijede od dana objave programa.U slučaju rasta tečaja eura za 3% organizator ima pravo promjene cijena aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijene aranžmana uslijed naknadnog poskupljenja hotelskih, prijevozničkih i drugih usluga uključenih u program. Za povišenje cijene aranžmana do 10% nije potrebna suglasnost kupca.U slučaju povišenja većeg od 10% kupac ima pravo raskinuti ugovor bez obveze naknade štete. Prilikom rezervacije putnik uplaćuje 30% iznosa, a preostalih 70% cijene aranžmana potrebno je uplatiti najkasnije 14 dana prije polaska na put

4.KATEGORIZACIJA I OPIS USLUGA

Ponuđeni hoteli, brodovi, vlakovi ili drugi objekti u Atlantisovim programima opisani su prema službenoj kategorizaciji dotične zemlje u trenutku izdavanja programa. Ukazujemo da se lokalna kategorizacija u pojedinim gradovima bitno razlikuje. Smještaj, prehrana, udobnost i druge usluge pod nadzorom su mjesnih i državnih turističkih uprava, a standardi smještaja i usluga su različiti i nisu usporedivi. Atlantis ne preuzima odgovornost za bilo koju usmenu ili pismenu informaciju koja nije u skladu s opisom usluga i objekata u Atlantisovim programima, važećim za navedeno putovanje , a koja je dana bilo od strane Atlantisovih djelatnika ili neke treće osobe.

5. PUTNI DOKUMENTI, POŠTIVANJE PROPISA

Putnik koji se prijavljuje za putovanje u inozemstvo mora imati važeće putne dokumente. Putnik je prilikom prijave ili do isteka roka koji je naveden u programu dužan Atlantisu dostaviti sve potrebne podatke i dokumente za ishođenje vize za zemlju u koju se putuje. Atlantis ne jamči ishođenje vize. Ukoliko putnik ne ispuni navedene obaveze ili mu zahtjev za ishođenje vize bude odbijen, smatrat će se da je putnik odustao od putovanja. Putnik je dužan poštivati carinske, devizne i druge propise. Ukoliko putnik zbog nepoštivanja propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi sve troškove i posljedice koje zbog toga nastanu. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja izgubi putne dokumente ili mu budu ukradeni, dužan je na vlastiti trošak osigurati nove. Putnik je dužan brinuti se da on osobno, njegovi dokumenti i prtljaga ispune uvjete predviđene viznim, graničnim , carinskim, zdravstvenim i drugim propisima zemlje u koju se putuje, pridržavati se kućnog reda u ugostiteljskim i hotelskim objektima te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj namjeri. U slučaju nepoštivanja navedenih obveza, putnik odgovara za načinjenu štetu, a Atlantis otklanja svaku odgovornost za takvu štetu. U tom slučaju iznos štete putnik podmiruje kod vlasnika objekta (hotela, apartmana i sl.) na recepciji. Prilikom potpisivanja ugovora djelatnik Atlantisa će putnika upoznati s izvorima informacija o zemlji u koju putnik putuje, uključujući i mišljenje Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Preporučujemo svakom putniku da se i osobno informira na web stranici www. Mvpei.hr i pogleda popis država visokog ili umjerenog rizika prema mišljenja MVPEI-a RH. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžmana osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju, imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Atlantis može uputiti putnika na izvor informacija, ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje vize koje ima za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem pogledu ne obavezuje Atlantis da se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Atlantis otklanja svaku odgovornost za štetu koja bi proistekla iz nepoštivanja propisa pojedinih zemalja ili koje bi prouzročile nevaljale putne isprave.

6. PUTNO OSIGURANJE

Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, djelatnici agencije dužni su putniku ponuditi „paket“ putnog osiguranja koji se sastoji od dragovoljnog zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje prtljage te osiguranje od otkaza putovanja. Potpisom ugovora putnik potvrđuje da mu je ponuđen paket putnog osiguranja. U slučaju da putnik zahtijeva navedena osiguranja, on ih može izravno ugovoriti kod jednog od osiguravatelja ili kod Atlantisa, pri čemu Atlantis sudjeluje samo kao posrednik. Potpisivanjem ovog ugovora smatra se da su putnicima ponuđena i preporučena osiguranja navedena u prethodnom stavku.

7. OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA

Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog određenih situacija mogao otkazati putovanje, preporučujemo uplatu police osiguranja od otkaza. Osiguranje od otkaza ne može se uplatiti naknadno, nego samo kod prijave za putovanje. Osiguranje od otkaza vrijedi samo u sljedećim slučajevima, i to uz obavezno pismenu potvrdu: vojni poziv, bolest, smrtni slučaj u užoj obitelji. Ukoliko putnik nema ugovoreno osiguranje od otkaza, a mora otkazati putovanje i ima potvrdu o vojnom pozivu, bolest ili smrtnom slučaju, Atlantis zadržava pravo isplate prema pravilima navedenim u članku 8. ovog Ugovora. Kod otkazivanja aranžmana ne isplaćuje se trošak nabavke viza i u slučaju da putnik ima uplaćeno osiguranje od otkaza. Uplatom police osiguranja od otkaza putnik sva svoja potraživanja prenosi na osiguravajuće društvo čiju policu osiguranja od otkaza posjeduje, a Atlantis se obvezuje putniku osigurati svu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje potraživanja putnika prema osiguravajućem društvu, a koja se odnosi na aranžman. Svi uvjeti otkaza navedeni su u polici osiguranja, te svakom putniku preporučujemo da ih osobno pročita.

8. OTKAZ PUTOVANJA

Putnik ima pravo otkazati putovanje usmeno ili pismeno u poslovnici agencije u kojoj se prijavio za putovanje. U tom slučaju organizator putovanja zadržava uplaćeni iznos u visini koja ovisi o datumu otkazivanja putovanja po sljedećem rasporedu (ukoliko nije u programu drugačije navedeno):

do 30 dana prije polaska – 10% cijene aranžmana, a najmanje 100 kn

29 – 22 dna prije polaska – 25% cijene aranžmana

21 – 15 dana prije polaska – 40% cijene aranžmana

14 – 8 dana prije polaska – 80% cijene aranžmana

7 – 0 dana prije polaska – 100% cijene aranžmana

nakon polaska – 100% cijene aranžmana

Agencija zaračunava stvarne troškove zamjene ako putnik-nositelj ugovora otkaže putovanje, a nađe drugog korisnika iste rezervacije koji zadovoljava sve uvjete za korištenje navedenog aranžmana. Ukoliko 1 dan prije polaska na put putnik nije uplatio ostatak iznosa ili osigurao neospornu naplatu aranžmana, Agencija smatra da je putnik odustao od rezervacije, bez mogućnosti isplate uplaćene akontacije za putovanje. Kada su stvarno nastali troškovi ili kada je udio u fiksnim troškovima grupe veći od onih u navedenoj ljestvici, organizator putovanja zadržava pravo naplate stvarno nastalih troškova. Ovi otkazni rokovi se primjenjuju i na promjenu datuma polaska ili smještajnog objekta, te u svim drugim slučajevima. Ukoliko putnik za vrijeme trajanja putovanja na vlastitu želju ili zbog neophodne potrebe otkaže putovanje, po povratku nema pravo na isplatu troškova. Organizator putovanja zaračunava administrativne troškove ukoliko ugovaratelj putovanja / putnik otkaže putovanje ili nađe novog korisnika iste rezervacije, kao i u slučaju da putnik koji ima uplaćeno osiguranje od otkaza otkaže putovanje. Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize, a ni putnih isprava. Istovremeno s uplatom putovanja preporuča se i uplata osiguranja od otkaza putovanja.

9. OBVEZE ORGANIZATORA KOD IZMJENE/NEISPUNJENJA UGOVORENE USLUGE

Ako organizator putovanja prije početka putovanja značajnije izmjeni program ili smještaj ili cijenu, dužan je o tome bez odgode obavijestiti putnika/ugovaratelja putovanja u pisanom obliku. U tom slučaju organizator putovanja može ponuditi putniku/ugovaratelju putovanja izmijenjeni ugovor uz naznačavanje izmjena kao i utjecaj tih izmjena na cijenu putovanja. Putnik/ugovaratelj putovanja u roku 2 (dva) radna dana od dana primitka ponude iz točke 8. ovog ugovora može prihvatiti izmijenjeni ugovor o organiziranju putovanja ili odbiti izmjene. Ako putnik/ugovaratelj putovanja odbije izmjene, tada se raskida ugovor bez obveze putnika na naknadu štete i troškova. U tom slučaju je organizator putovanja u obvezi vratiti uplaćeni dio cijene za korist putnika/ugovaratelja putovanja u roku 7 (sedam) radnih dana od dana primitka obavijesti da se ne prihvaća ponuđeni zamjenski turistički aranžman. Ako putnik/ugovaratelj putovanja odbije prihvatiti izmijenjeni ugovor, tada može na prijedlog organizatora putovanja prihvatiti zamjenski turistički aranžman. Ovaj zamjenski turistički aranžman može organizator putovanja dostaviti putniku/ugovaratelju putovanja istovremeno s ponudom izmijenjenog ugovora (vidi točku 8. ugovora). Putnik se očituje u roku 2 (dva) radna dana od dana primitka ponude za zamjenski turistički aranžman glede prihvata zamjenskog turističkog aranžmana. Ako je cijena zamjenskog turističkog aranžmana niža, tada je organizator putovanja dužan vratiti dio cijene za korist putnika u roku od 7 radnih dana računajući od dana prihvata zamjenskog turističkog aranžmana od strane putnika/organizatora putovanja. U slučaju prihvata zamjenskog turističkog aranžmana putnik/ugovaratelj putovanja nema nikakvih potraživanja prema organizatoru putovanja s bilo kojeg pravnog osnova, osim prava na povrat dijela cijene ako zamijenjeni turistički aranžman ima nižu cijenu. Ako se putnik ogluši na ponudu organizatora putovanja iz točke 8. ovog ugovora, tada se smatra da nije prihvatio ponudu organizatora putovanja. Ako putnik/ugovaratelj putovanja odbije izmijenjeni program ili ne prihvati ponuđeni zamjenski turistički aranžman, a ugovor o organiziranju putovanja je organizator putovanja morao izmijeniti zbog nastupa izvanrednih vanjskih okolnosti koje nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti, tada putnik ima pravo na povrat uplaćene cijene, ali nema pravo na naknadu štete. Ako organizator putovanja nakon početka putovanja nije pružio veći dio uglavljenih usluga ili ako ocijeni da neće biti u stanju osigurati veći dio uglavljenih usluga, organizator putovanja može na svoj teret a uz suglasnost putnika napraviti izmjene programa za nastavak putovanja, te ako je potrebno obeštetiti putnika za razliku u cijeni između ugovorenih i stvarno pruženih usluga. Ako nije moguće na odgovarajući način izmijeniti program putovanja ili ako putnik ne prihvati izmjene iz opravdanih razloga, organizator putovanja dužan je na svoj trošak omogućiti putniku povratak do mjesta polaska ili nekog drugog mjesta, ako je putnik s time suglasan, te je dužan nadoknaditi štetu koju je putnik time pretrpio. Visina štete se utvrđuje u visini dijela cijene neiskorištenog dijela programa utvrđenih ugovorom o organiziranju putovanja. Organizator putovanja je dužan nadoknaditi ovu štetu putniku u roku od 15 radnih dana od dana povratka putnika u mjesto polaska ili drugo mjesto s kojim se putnik suglasio, a na temelju pisanog prigovora kojeg putnik mora izjaviti organizatoru putovanja u roku od 8 dana od dana završetka putovanja. Organizator prigovor rješava na način i u rokovima navedenima u čl. 8 ovog ugovora. Najviši mogući iznos štete može biti iznos cijene ugovorenog aranžmana, ako se radi o takvom neispunjenju dijela usluge koji bitno utječe na sadržaj programa. Ugovor o organiziranju putovanja se smatra obvezujućim nakon što su ga potpisale ugovorne stranke, a ugovaratelj putovanja uplatio u cijelosti cijenu aranžmana/usluge ili uplatio dio ugovorene cijene i osigurao neosporno plaćanje preostalog iznosa do ugovornog datuma. Ako ugovaratelj ne može osobno potpisati ugovor, ugovor se smatra obvezujućim nakon što putnik na obilježenom mjestu na Internetu označi da je dao svoju suglasnost, a proizvodi pravne učinke kad agencija primi cijeli ugovoreni iznos cijene ili, ako je tako ugovoreno, primi uplatu dijela iznosa cijene i dokumentaciju kojom se osigurava uplata preostalog dijela cijene do ugovorenog datuma. Organizator putovanja je ovlašten jednostranom izjavom potpuno ili djelomično raskinuti ovaj ugovor ako nastupe vanjske i izvanredne okolnosti koje se nisu mogle spriječiti, izbjeći ili otkloniti, a koje bi – da su postojale u vrijeme sklapanja ugovora o organiziranju putovanja – bile opravdan razlog za organizatora putovanja da ne sklapa ugovor o organiziranom putovanju. U tom slučaju putnik nema pravo na naknadu štete. U slučaju nastupa nepredvidljivih okolnosti (rat, nemiri, štrajkovi, terorističke akcije, sanitarni poremećaji, elementarne nepogode, intervencije nadležnih vlasti i sl.) , zbog operacionalizacijskih razloga ili nepredvidljivih razloga druge vrste , organizator ima pravo promijeniti program. Ugovoreni smještaj može se zamijeniti samo korištenjem objekata iste ili više kategorije, na teret organizatora. Organizator je dužan najmanje 5 dana prije putovanja obavijestiti putnike o otkazanom putovanju.

10. ODUSTAJANJE PUTNIKA

Putnik može u svako doba pisanim putem potpuno ili djelomično raskinuti ugovor o organiziranju putovanja. Organizator putovanja je u promidžbenom materijalu/programu i/ili općim uvjetima putovanja odredio način obračuna naknade koju je dužan putnik/ugovaratelj putovanja platiti u slučaju raskida ugovora o organiziranju putovanja, a putnik/ugovaratelj putovanja potpisom ovog ugovora potvrđuje da je upoznat s ovim podacima. Ako je putnik spriječen započeti putovanje, tada može odrediti treću osobu da se umjesto njega koristi uglavljenim uslugama, ako je o tome obavijestio organizatora putovanja pisanim putem. Organizator putovanja prihvatit će treću osobu imenovanu kao zamjenskog putnika, ako treća osoba ispunjava sve predviđene uvjete za putovanje, te ako ne postoje zakonske ili druge propisane prepreke koje onemogućuju treću osobu da putuje u određenu državu ili pravo treće države koja je destinacija putovanja ne dopušta zamjenu putnika ili ako nije moguće izvršiti promjenu rezervacije. Prije početka putovanja treća osoba ili ugovaratelj putovanja/putnik dužni su organizatoru putovanja naknaditi sve dodatne troškove uzrokovane zamjenom putnika.

11. OBVEZE PUTNIKA

Putnik je dužan obavijestiti agenciju o svim činjenicama u pogledu svog zdravlja, navika i sl. koje bi mogle ugroziti odvijanje putovanja (ako iz zdravstvenih i drugih razloga traži određenu vrstu ishrane, boluje od kronične bolesti i sl.), a ove podatke agencija ne smije prosljeđivati trećim osobama osim onih koje su uključene u realizaciju programa, jer u protivnom se krši pravo na osobnost putnika.   Putnik je dužan osigurati da njegovi dokumenti i stvari ispunjavaju uvjete predviđene graničnim, carinskim, zdravstvenim i drugim propisima njegove zemlje kao i države u koju putuje. Putnik je dužan pridržavati se programa putovanja i kućnog reda u ugostiteljskim i smještajnim objektima i u prijevoznim sredstvima, te surađivati s predstavnikom organizatora putovanja i davateljima usluga u dobroj volji. U slučaju nepoštivanja ovih obveza, organizator putovanja otklanja svaku odgovornost za uzrokovanu štetu a putnik istu plaća na mjestu događaja. Putnik je dužan za vrijeme putovanja pridržavati se pravila o osobnoj sigurnosti koja bi upotrijebio svaki prosječni čovjek. Organizator putovanja ne odgovara za radnje putnika koje se tiču njegove osobne sigurnosti.

12. RJEŠAVANJE PRIGOVORA

Ako putnik za vrijeme putovanja istakne prigovor zbog neispunjenja ili neurednog ispunjenja neke od ugovorenih usluga, predstavnik organizatora putovanja ili davatelj usluge dužni su na prikladan način i u što kraćem roku riješiti taj prigovor ako je to moguće s obzirom na sadržaj prigovora. Ako to nije moguće, putnik je dužan pribaviti potvrdu da je davatelju usluge ili predstavniku agencije izjavio prigovor koji se nije mogao zadovoljavajuće riješiti, pa putnik u roku od 8 dana po završetku putovanja ima pravo izjaviti pisani prigovor uz koji je dužan priložiti navedenu potvrdu. Ako organizator putovanja zaprimi prigovor nakon proteka 8 dana, nije ga dužan razmatrati. Putnik izjavljuje prigovor pojedinačno. Organizator putovanja je dužan donijeti pisano rješenje u povodu prigovora u roku od 14 dana po primitku istog. Organizator može odgoditi rok donošenja odluke za daljnjih 14 dana radi prikupljanja informacija i provjere navoda prigovora, o čemu je dužan obavijestiti u pismenom obliku putnika podnositelja prigovora. Dok organizator putovanja ne odluči o prigovoru putnika, putnik se odriče posredovanja bilo koje druge osobe, kao i arbitraže UHPA-e, a naročito davanja informacija u medije. Budući da je putnička agencija članica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), putnik koji je nezadovoljan odlukom organizatora može se, prije eventualnog pokretanja sudskog postupka, obratiti arbitraži UHPA-e. Za slučaj spora uglavljuje se mjerodavnost hrvatskog prava, a stranke uglavljuju nadležnost suda prema sjedištu putničke agencije.

13. IZJAVA O OSOBNIM PODACIMA PUTNIKA

Izričito izjavljujem da sam osobne podatke ugovaratelja i putnika stavio/stavila dragovoljno na raspolaganje organizatoru putovanja/agenciji posredniku te dopuštam da se isti koriste u cilju zaštite mojih interesa i interesa putnika u svim poslovima koje ugovaram. To uključuje i prosljeđivanje ovih podataka trećim osobama u zemlji i inozemstvu. Trećim osobama smatraju se osobe koje su neophodne za realizaciju ovog putovanja/usluge. Ovi se podaci mogu koristiti i za daljnju međusobnu komunikaciju. Agencija se obvezuje osobne podatke čuvati najduže tri godine u bazi podataka, sukladno odluci putničke agencije o načinu prikupljanja, obrade i čuvanja osobnih podataka. Agencija se obvezuje da neće ove podatke iznijeti, dati ili prodati trećoj osobi, osim u svrhu realizacije tražene usluge. Iznimka od davanja osobnih podataka trećim osobama odnosi se na ugovaranje osiguranja od rizika otkaza, od posljedica nesretnog slučaja i od rizika oštećenja i gubitka prtljage, kao i za potrebe dragovoljnog dodatnog zdravstvenog osiguranja putnika za vrijeme puta i boravka u inozemstvu. Ukoliko putnik zaključi policu osiguranja, osobni podaci proslijedit će se osiguravajućem društvu. Potpis ugovaratelja/putnika Izjavljujem da sam suglasan da nisam suglasan (prekrižiti nepotrebno) s primanjem marketinških poruka i ponuda putovanja organizatora putovanja / agencije posrednika pismenim putem, telefonski, elektroničkom poštom ili SMS porukama.

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 26.05.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • ChromeFirefoxInternet Explorer 9Internet Explorer 7 i 8Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li Russia.hr kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Russia.hr i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo bolje korisničko iskustvo.
 • Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže
  Dijeljenje članaka na društevnim mrežama (Facebook) postavlja korisniku kolačiće.
 • Mjerenje posjećenosti
  Russia.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je Google analytics
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete zabraniti na sljedećem linku:
 • Oglašavanje
  Russia.hr može sadržavati fiksne bannere koji su ujedno i poveznice na vanjske web stranice koje mogu korisniku postaviti kolačiće (kolačići treće strane)

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 

Opći uvjeti korištenja

1. Russia.hr je portal koji nudi usluge rezervacije smještaja, transfera, tura, hotela i zrakoplovnih karata te pomaže u organizaciji putovanja.

2. Russia. hr u vlasništvu je agencije Atlantis travel d.o.o.

3. Korisnik portala dužan je pridržavati se svih odredbi i uvjeta korištenja koji će biti navedeni u sljedećem tekstu.

4. Korištenjem bilo kojeg dijela portala Russia.hr te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web-stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj i platformu ove web-stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

5. Atlantis travel d.o.o. polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod) portala Russia.hr. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava.

6. Portal Russia.hr  sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice. Sve sadržaje portala Russia.hr koristite na vlastitu odgovornost i Atlantis travel d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

7. Russia.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

8. Russia.hr poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala Russia.hr . Podatke o korisniku neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

9. Russia.hr ima pravo, u skladu sa zakonom, prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala.

10. Russia.hr prikuplja podatke prvenstveno s ciljem da Vam pruži sigurno, učinkovito i individualno korištenje usluga, za optimizaciju usluga, za slanje ciljanih marketinških i promotivnih ponuda, uključujući i ponude naših partnera, za obavijesti o novim ponudama te za razjašnjavanje i otklanjanje prekršaja ovih Uvjeta.

11. Russia.hr sadrži i oglasna mjesta tvrtke Google koja putem oglasnih kodova također može doći do određenih podataka o korisnicima portala Russia.hr, a također isključivo u svrhu poboljšanja svog oglasnog sadržaja. Google se prilikom prikupljanja takvih podataka drži ovih Pravila o privatnosti http://www.google.com/intl/hr/policies/privacy/.

12. Russia.hr nastoji u svakom pogledu učiniti sadržaje korisnim i donijeti što više informacija korisniku, ali ne odgovara za moguće netočne sadržaje objavljene na stranicama ili za sadržaje koji nisu ažurirani.

13. Russia.hr ne odgovara za moguće prekide i greške u radu portala Russia.hr te ne može garantirati da će svi sadržaji u svakom trenutku biti dostupni i da će neometano funkcionirati. Uočite li bilo kakve greške, molim Vas da nas o tome obavijestite putem maila na adresu: web@atlantis-travel.hr

14. Portal Russia.hr te svi zaposlenici portala Russia.hr i turističke agencije Atlantis travel d.o.o. ne odgovaraju za štetu nastalu zbog krivnje treće strane, partnera-pružatelja usluga (hoteli, pružatelji usluge transfera, zrakoplovne tvrtke itd.)

15. Portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. ne odgovaraju za prtljagu ili druge privatne stvari koje su uništene, izgubljene, oštećene ili ukradene (preporuča se najam sefa ukoliko postoji takva mogućnost ili uplata putnog osiguranja koje uključuje i osiguranje prtljage). Izgubljena prtljaga ili krađa prijavljuju se pružatelju usluge smještaja, agenciji i nadležnoj policijskoj postaji.

16. Izdavanje vize ili vouchera naplaćuje se i nije moguće dobiti povrat novaca za njih u slučaju otkaza putovanja.

17. Transfer se može otkazati maksimalno 3 dana/72 sata prije zakazanog datuma korištenja. Otkaže li se unutar kraćeg roka, povrat se novca ne izvršava.

18. Portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. ne preuzimaju odgovornost u slučaju povrede, nesreće, smrti, bilo kakve štete, gubitka ili odgađanja usluga od treće strane, bilo klijenta, bilo drugih pružatelja usluga.

19. Za svaku rezervaciju, korisnik će dobiti na svoj mail potvrdu o izvršenoj rezervaciji te predračun za uslugu s navedenim rezerviranim uslugama, detaljima potrebnim za uplatu te datumom do kojeg treba uplata biti izvršena.

20. U slučaju da uplata ne bude izvršena ili primljena, portal Russia.hr i turistička agencija Atlantis travel d.o.o. zadržavaju pravo otkaza svih rezerviranih usluga te terećenja za nastalu štetu.

21. Cijena smještaja uključuje osnovnu uslugu smještaja i specificirana je u ponudi. Cijene prezentirane na web-stranicama portala informativnog su karaktera, vrijede cijene navedene u ponudi. Posebne usluge nisu uključene u cijenu smještaja te ih gost plaća posebno. Ove usluge gost treba zatražiti prilikom rezervacije. Dakle, sve usluge koje nisu naznačene na ponudi ili voucheru gost plaća posebno u slučaju konzumacije istih.

22. Agencija zadržava pravo promjene objavljenih cijena (u slučaju promjene cijena smještaja od strane pružatelja usluga ili promjene tečaja). Ukoliko se promjena dogodi prije uplate akontacije i/ili potvrde rezervacije od strane gosta, agencija obavještava gosta o promjeni cijene.

23. Uvjeti otkaza rezervirane usluge od strane klijenta/korisnika:

 • u slučaju da se ne pojavi ili da uslugu otkaže do tri dana prije zakazanog datuma dolaska, klijent je dužan platiti puni iznos rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 7 do 3 dana prije dolaska, dužan je platiti 80% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 14 do 8 dana prije dolaska, dužan je platiti 50% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 21 do 15 dana prije dolaska, dužan je platiti 30% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 29 do 22 dana prije dolaska, dužan je platiti 20% iznosa rezervirane usluge
 • otkaže li klijent uslugu u periodu od 30 i više dana prije dolaska, dužan je platiti 20 EUR

24. Smještajne jedinice su opisane prema službenoj kategorizaciji nadležne institucije te na temelju   uvida u stvarno stanje smještaja prilikom objave. Standardi smještaja i ostalih usluga kod pojedinih mjesta i zemalja mogu biti različiti i nisu usporedivi.

25. Korisnicima portala strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan i uvredljiv na bilo koji drugi način
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
 • slanje lančanih poruka
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja, osobito sadržaja s reklamnom svrhom bez odobrenja Russia.hr
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja računalnog rada
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika 

 

26. Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava Wspay sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se preko PBZ card-a korištenjem sustava Wspay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Stranice na kojima se unose podaci o kreditnim karticama ne pamte unešene podatke niti se podaci o brojevima kreditnih kartica spremaju u baze podataka.

 

27. Portal Russia.hr zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 26.05.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • ChromeFirefoxInternet Explorer 9Internet Explorer 7 i 8Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li Russia.hr kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi Russia.hr i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies) – to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo bolje korisničko iskustvo.
 • Trajni kolačići (Persistent cookies) – ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Društvene mreže
  Dijeljenje članaka na društevnim mrežama (Facebook) postavlja korisniku kolačiće.
 • Mjerenje posjećenosti
  Russia.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je Google analytics
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete zabraniti na sljedećem linku:
 • Oglašavanje
  Russia.hr može sadržavati fiksne bannere koji su ujedno i poveznice na vanjske web stranice koje mogu korisniku postaviti kolačiće (kolačići treće strane)

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

« Vrati se na prethodnu stranicu