Za nezaposlene Ruse posla ima u Sočiju

Broj nezaposlenih u Rusiji je 879 tisuća. Neki od njih bi mogli naći posao u Sočiju, tijekom Zimskim olimpijskih igara (ZOI) jer je na uslužnim objektima Olimpijskih igara u Sočiju otvoreno 7 tisuća novih radnih mjesta. Stoga je Ministarstvo rada odlučilo prebaciti radnu snagu na jug.

Ako se ti planovi realiziraju nezaposleni će Rusi potisnuti imigrante jer 40 posto od ukupnog broja imigranata koji su došli u Krasnodarski kraj otpada na Soči. To je rezultat izgradnje velikih razmjera u Sočiju te činjenice da je Ministarstvo rada početkom godine podignulo kvotu za strane radnike s 29 na 50 tisuća ljudi.

Međutim, ta kvota nije iskorištena, jer je Adecco Group Russia, koja se bavi najmom osoblja za olimpijske objekte, jer je među zaposlenima sada oko 10 posto stanovnika Sočija, 89% su stanovnici drugih ruskih regija i manje od 1% strani stručnjaci. Posljednji su predstavnici jedinstvenih zanimanja i menadžeri.

Na jedno slobodno radno mjesto prosječno dođe tri ili četiri životopisa, no to nije dovoljno, kažu u Adecco Group Russia, nadajući se da će se broj kandidata uskoro povećati, a još je teže pronaći radnike sa znanjem engleskog.

Za pitanja o vizama za Rusiju, putovanjima u Rusiju, organizaciji raznih seminara, sajmova i sl. u Rusiji možete se obratiti agenciji Atlantis Travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu