Ukrajinski i ruski turisti odustaju od ljetovanja na Krimu

Potražnja za ljetovanjem na Krimu se drastično smanjila. «Turisti koji su ranije rezervirali ljetovanje u Krimu, odustaju od rezervacija, a takva je tendencija uočljiva ne samo među turistima iz Ukrajine nego i iz Rusije», izjavila je glasnogovornica Saveza vodećih turističkih firmi Ukrajine Julija Olejnik.

Prema njezinom mišljenju, to je povezano s kriterijima koje turisti uzimaju u obzir pri odabiru mjesta odmora, a to je u prvom redu, sigurnost i dobra prometna povezanost.

«Prošle godine Krim je posjetilo oko 4 milijuna Ukrajinaca, a sada su turoperatori suglasni da će se potražnja za Krimom drastično smanjiti», dodala je Olejnik. Osim toga, kazala je da se ove godine u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine, i broj ranijih rezervacija za odmor u drugim zemljama smanjio u prosjeku za 50%.

Međutim, Olejnik navodi da se poredak popularnih destinacija nije promjenio. «Tradicionalno je na prvom mjestu Turska – prošle godine ju je posjetilo oko 600 tisuća Ukrajinaca, zatim Bugarska, Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Španjolska, a popularna su i autobusna putovanja po Europi», dodala je.

Izvor: Vecherniy.Kharkov.ua

Planirate li putovanje u Ukrajinu ili Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju i zemlje bivšeg Sovjetskog saveza te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

« Vrati se na prethodnu stranicu