U Srbiji sve više ruskih turista

Prema podacima Turističke organizacije Srbije, tokom 2013. broj ruskih turista koji su posjetili Srbiju povećao se za 30% u usporedbi sa 2012., prenose ruski mediji.

Najveći porast broja ruskih turista zabilježen je u renoviranim srpskim banjama, prije svega u Vrnjačkoj banji, Niškoj banji i Sokobanji.

Predstavnici ruskih turističkih agencija ističu da u Rusiji raste interes za odmor u Srbiji jer je za ruske turiste Srbija još relativno nepoznata zemlja. Pored toga, turistički maršruti su vrlo interesantni, a cijene aranžmana povoljne.

Ruski turoperatori napominju da među tamošnjim turistima raste interes za sve vrste turizma u Srbiji. Turisti su vrlo zainteresirani za zimski turizam i skijaške ture, za zdravstveni turizam kao i za obilaske kulturno-povijesnih znamenitosti Srbije ili pravoslavnih crkava i manastira u okviru vjerskih turističkih tura. Među ruskim turistima popularne su i gastronomske ture u Srbiji, čime se može pohvaliti samo nekoliko evropskih zemalja.

Izvor: RuskaReč

Imate li poslovne partnere ili poznanike u Srbiji i Rusiji, ili želite upoznati jednu od ove dvije zemlje – turistička agencija Atlantis Travel može Vam pomoći u tome i pružiti usluge pronalaska i rezervacije smještaja, povoljnih avionskih karata, turističkih aranžmana, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

« Vrati se na prethodnu stranicu