Taksist ruskom diplomatu vratio izgubljeno

Pošteni mladi medulinski taksist Gabrijel Crnjac (23) ruskom je diplomatu vratio torbu punu novca i skupih mobitela. Naime, prošlog tjedna u Zračnoj luci Pula Gabrijel je pronašao torbu punu mobitela i novca u stranoj valuti, a među vrijednim stvarima bila je i diplomatska putovnica.

Kao pošteni nalaznik, Crnjac je pronađeno blago odmah prijavio policiji te pronađenu torbu donio u policijske prostorije u Zračnoj luci. No, poštenom mladiću u prvi mah policajci nisu vjerovali, pa su umjesto da ga pohvale, legitimirali, prigovarajući mu što je uopće dirao ostavljene tuđe stvari, iako je to učinio upravo na njihovu sugestiju. Gabrijel Crnjac je policajcima kazao kako može sve pronađeno vratiti tamo gdje je i našao, u taolet zračne luke, ali će to onda vjerojatno uzeti netko drugi.

Nakon pregleda sadržaja torbe u kojoj su osim zlatne Nokije, iPhonea i još jednog skupnog mobitela, bile novčanice od stotinu eura, stotinu dolara i pet tisuća rubalja. Pronađena diplomatska putovnica upućivala je na to da je vlasnik izgubljene torbe državljanin Ruske Federacije.

Ruski diplomat je po dolasku u policijske prostorije u pulskoj Zračnoj luci provjerio da li su mu sve stvari na broju, a procjenjuje se da je u torbi bilo tridesetak tisuća eura. Zahvalni je Rus Gabrijelu za nagradu dao jednu novčanicu od stotinu eura i jednu od stotinu dolara, pokupio svoje stvari i otišao.

„ I ja sam ubrzo izišao za njim jer sam se samo htio vratiti taksiranju i znao sam da me čeka posao. Nisam tada razmišljao jesam li mogao uzeti tu torbu a da nikome ne kažem. Možda sam i mogao, iako ima kamera svuda, ali tko bi znao. Razmišljao sam poslije o tome, ali mislim da sam dobro postupio. Mislim da se nepoštenje i ne isplati, jer se dobra djela ipak negdje pišu. Uostalom, bio mi je to dobar dan, bilo je posla, a ionako svi upiru prstom u taksiste da su ovakvi i onakvi. Sada vide da i nas ima poštenih i dobrih“, ne kaje se Gabrijel.

 

« Vrati se na prethodnu stranicu