Sve što trebate znati o Sočiju

Od Zimskih olimpijskih igara (ZOI) Soči 2014 dijeli nas samo šest mjeseci. Stoga evo nekoliko informacija o gradu domaćinu, bilo da planirate putovati i uživo pratiti veliki sportski događaja, ili ga pak gledati preko TV ekrana.

Soči se nalazi na najzapadnijem dijelu Rusije, na obali Crnog mora, u blizini granice s Gruzijom.Grad se proteže 90 km uz more. Soči je od Moskve udaljen nešto manje od 1000 km i popularno je odredište za odmor u Rusiji te najveće ljetovalište. Ljetna sezona u Sočiju traje šest mjeseci, a klima je suptropska i umjerena tijekom cijele godine.

Soči ima vlastitu zračnu luku, proširenu novim terminalom kako bi mogla primiri velik broj putnika u veljači. Ako letite iz SAD-a, morate presijedati u Moskvi, a let od Moskve do Sočija traje oko 2,5 sata. Glavne međunarodne aviokompanije, kao što su  Delta, Lufthanse i Turkish Airlines, povezane su letovima s Moskvom, dok do Sočija letite domaćim (ruskim) Aeroflotom.  Također su dostupni izravni letovi Aeroflotom iz mnogih gradova.

Možda se pitate kako se ZOI održavaju u takvom ljetnom odmaralištu. No, Soči ima najbolje od oba svijeta, kada je riječ o temperaturama, budući da se nalazi u podnožju Kavkaza.

Događanja će održavati na dva mjesta: “Coastal Cluster” i “Mountain Cluster“, odnosno obalnom dijelu i planinskom dijelu.

Želite li rezervirati avionske karte, smještaj i(li) ulaznice za neka od brojnih sportskih događanja na ZOI obratite se agenciji Atlantis travel.

« Vrati se na prethodnu stranicu