Ako žele dobiti vizu, stranci će morati znati ruski jezik i povijest Rusije

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon o izmjenama zakona “O pravnom položaju stranih državljana u Ruskoj Federaciji”, prema kojem stranci moraju pismeno potvrditi znanje ruskog jezika ukoliko žele dobiti boravišnu dozvolu i radnu vizu, navodi se iz Kremlja.

Strani državljanin prema novom zakonu kod ishođenja dozvole za privremeni boravak, boravišnu dozvolu, radnu dozvolu ili kod podnošenja zahtjeva za patent, obvezan je potvrditi poznavanje ruskog jezika, znanje povijesti Rusije i osnove zakonodavstva Ruske Federacije, prilaganjem odgovarajućih dokumenata.

Navedeni dokumenti su certifikati državnog obrasca o obrazovanju, koji izdaje obrazovna ustanova na teritoriju država koji su bili u sastavu SSSR do 1. rujna 1991.

Certifikat će izdavati obrazovne ustanove na teritoriju Rusije ili u inozemstvu koje su uvrštene u popis obrazovnih organizacija koje imaju pravo provoditi testiranja ruskog jezika kao stranog, povijesti Rusije i osnova zakonodavstva Ruske Federacije.

Pri tome će podaci o izdanim certifikatima biti uneseni u federalni informacijski sustav “Federalni registar dokumenata o obrazovanju ili kvalifikaciji, te dokumenata u obuci”. Certifikat vrijedi pet godina od trenutka izdavanja, nakon čega ga je potrebno ponovno zatražiti.

Državna Duma je zakon prihvatila 4. travnja, a 16. travnja ga je odobrio i Savjet Federacije.

Izvor: rustourismnews.com

Planirate li putovanje u Rusiju – obratite se agenciji Atlantis Travel. Stručno i uslužno osoblje rado će Vam pomoći u pronalasku i rezervaciji smještaja, povoljnih avionskih karata, brzo i jednostavno izdati vizu za Rusiju, te pružiti svu potrebnu podršku na putovanju.

…jer putovanje u Rusiju počinje u Atlantis Travel-u

« Vrati se na prethodnu stranicu